Kate og William i Norge:

Fikk Kate og William i bursdagsgave

Se og Hørs Anette Haaland fikk drømmemøte med de kongelige på sin egen 50-årsdag.

MØTTE KATE: Anette Haaland fikk tidenes bursdagsfeiring, da hun møtte hertuginne Kate og prins William på Slottsplassen i Oslo på sin egen 50-årsdag. Foto: Morten Eik / Se og Hør
MØTTE KATE: Anette Haaland fikk tidenes bursdagsfeiring, da hun møtte hertuginne Kate og prins William på Slottsplassen i Oslo på sin egen 50-årsdag. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

- Hun var enda penere i virkeligheten!

​Anette Haaland stråler av lykke. I 20 år har hun jobbet i Se og Hør. I forrige uke fikk hun møte hertuginne Kate (36) og prins William (35) da de besøkte Oslo.

Og for Anette var det ikke på en hvilken som helst dag at det storfine besøket kom til Oslo. Det skjedde nemlig på hennes egen 50-årsdag!

Sjarmerte folket
Kate og William kom direkte fra besøk i Stockholm, da de landet på Gardermoen forrige torsdag. Der ble de tatt imot av kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakon (44).

Og etter at Kate og William hadde spist lunsj på Slottet, skulle dronning Sonja (80), prinsesse Ingrid Alexandra (14), Mette-Marit og Haakon vise dem Ingrid Alexandras skulpturpark.

På sin vei mot parken, tok Kate og William seg god tid til å hilse på folk som hadde møtt opp på Slottsplassen for å få et glimt av dem. De håndhilste, tok imot gaver og slo av en prat med flere av de skuelystne på Slottsplassen.

En av de heldige som fikk møte de britiske yndlingene, var Anette Haaland.

Ballonger og lusekofter

​I ukens utgave av Se og Hør, forteller Anette sin historie om det store møtet med Kate og William, og vår egen kronprinsesse Mette-Marit (44) og kronprins Haakon (44):

​«I god tid før de skulle komme troppet jeg opp på Slottsplassen, utstyrt med store ballonger med tallet 50 på.

JUBILANT: Anette Haaland fylte 50 år samme dag som Kate og William besøkte Oslo. Foto: Morten Eik / Se og Hør
JUBILANT: Anette Haaland fylte 50 år samme dag som Kate og William besøkte Oslo. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Og, ja, jeg innrømmer det: Jeg tok med ballongene for å bli lagt merke til av de celebre gjestene. For jeg var jo ikke alene om å stå timevis i kø. Ballonger i den ene hånden. Tre lusekofter i den andre:

En til William, en til Kate. Og en til babyen i magen - eller nærmere bestemt, en babybody fra det norske merket Marius by Kids.

Tiden gikk. Og gikk. Så kom de gående. 'Nå gjelder det!' William nærmer seg. Pulsen stiger. Plutselig står han der.

- Hello, William, roper jeg.

Saken fortsetter under bildet.

KONGELIG GRATULASJON: Se og Hørs Anette Haaland ga bort lusekofte til prins William, som samtidig gratulerte henne med dagen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
KONGELIG GRATULASJON: Se og Hørs Anette Haaland ga bort lusekofte til prins William, som samtidig gratulerte henne med dagen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Ikke lavt. Men heller ikke uhøflig høyt. Så godt jeg kan. På min beste skoleengelsk:

- Jeg har bursdag i dag! Kan jeg få gi deg en gave?

Det ble full klaff.»

I Se og Hør denne uken, kan du lese alt om Kate og Williams Norges-besøk – og Anette Haalands drømmemøte med de kongelige.
I Se og Hør denne uken, kan du lese alt om Kate og Williams Norges-besøk – og Anette Haalands drømmemøte med de kongelige. Vis mer

Tok imot gaver

«- Gratulerer med dagen, sier han først, før han fortsetter: - Ja, selvsagt. Å, for en fin og varm jakke, sier han før han løfter lusekoften opp - og snur litt på den.

Nå får det briste eller bære. Jeg slår til - og forteller ham at jeg har med en gave til kona også.

- Det blir hun nok glad for, sier han, og takker så mye enda en gang, før han rusler videre.

Så kommer Kate. Enda penere enn jeg trodde. Så flott. Så elegant. Så vakker. Og for et smil!

- Hallo! Velkommen til Norge! Jeg har en gave til deg på min egen bursdag. Jeg fyller 50 år i dag!

Kate oppdager meg - og utbryter med et oppriktig smil:

- Å, gratulerer med dagen! Jeg håper du får en fin feiring!

Saken fortsetter under bildet.

TIL BABYEN: Kate ble svært glad for Marius by Kids-bodyen hun fikk til babyen hun har i magen. Foto: Morten Eik / Se og Hør
TIL BABYEN: Kate ble svært glad for Marius by Kids-bodyen hun fikk til babyen hun har i magen. Foto: Morten Eik / Se og Hør Vis mer

Hun tar imot lusekofta jeg rekker mot henne. Nå gjenstår bare den lille, store gaven:

- Jeg har med en kofte til babyen også!

- Ååå, så nydelig, svarer Kate, mens hun betrakter det lille søte plagget.

- Jeg vet ennå ikke om det blir en gutt eller en jente, sier hun med et stort smil, før hun takker nok en gang og så går videre.»

I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese hele saken om drømmemøtet mellom Anette og de kongelige. For da Kate og William hadde passert, kom nemlig også Mette-Marit og Haakon bort for å gratulere henne med dagen.

Var det noen som sa «tidenes bursdagsfeiring» ...?

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Hertuginne Kate: - Jeg må forbedre norsken min