Prins Joachim:

- Fikk fem dagers varsel

Den danske prinsens barn blir fratatt prins- og prinsessetitlene.

Foto: Danske prins Joachims barn mister titlene sine fra nyttår. Her er de avbildet i 2017. Foto: Lars Ronbog / Shutterstock Editorial / REX / NTB
Foto: Danske prins Joachims barn mister titlene sine fra nyttår. Her er de avbildet i 2017. Foto: Lars Ronbog / Shutterstock Editorial / REX / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Danske prins Joachims barn fratas prins- og prinsessetitlene. Det meldte danske BT. Det gjelder barna Nikolai, Felix, Athena og Henrik.

Nyheten kom frem i en pressemelding, og det var dronning Margrethe som sto bak beslutningen. De nye titlene blir grever og grevinne av Monpezat.

I et nytt intervju med BT kan den prins Joachim fortelle at barna hans er veldig triste for å miste prins- og prinsessetitlene sine.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Jeg fikk fem dagers varsel om dette. Å fortelle barna mine at på nyttår vil deres identitet bli tatt fra dem. Jeg er veldig, veldig trist å se dem lei seg og uforstående over hva som skjer over hodet på dem.

- Barna mine er opprørt. De vet ikke hvilket bein de skal stå på, hva skal man tro, hvorfor skal identiteten deres fjernes? Hvorfor må de straffes på den måten? sier prinsen videre.

Beslutningen skal skyldes at dronningen ønsker å gi barnebarna friheten til å ta egne beslutninger i livet - som ikke styres av kongelige forpliktelser.

Da danske BT spurte dronningen om beslutningen sa hun at hun har tenkt på det lenge.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sa svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer

- Det er overveielser jeg har gått med lenge, og jeg tror det er godt for dem, sa den danske dronningen.

Kort tid etter at nyheten kom uttalte grevinne Alexandra, som er mor til Nikolai og Felix, seg om avgjørelsen.

- Vi er alle forvirret etter avgjørelsen. Vi er triste og i sjokk. Dette kommer som et lyn fra klar himmel. Barna føler seg utstøtt. De kan ikke forstå hvorfor identiteten deres er tatt fra dem, sa grevinne Alexandra til danske BT.

LES OGSÅ: Denne detaljen vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer