Kong Harald og dronning Sonja:

Fikk bursdagsinvitasjon av prins Charles

- Har allerede reist til London.

BEDT I BURSDAG: Kongen og dronningen er blitt invitert til prins Charles' 70-årsfeiring i England. Her er dronning Sonja, prins Charles, hertuginne Camilla og kong Harald avbildet på Slottet i 2012, under et offisielt besøk fra Charles og Camilla. Foto: NTB Scanpix
BEDT I BURSDAG: Kongen og dronningen er blitt invitert til prins Charles' 70-årsfeiring i England. Her er dronning Sonja, prins Charles, hertuginne Camilla og kong Harald avbildet på Slottet i 2012, under et offisielt besøk fra Charles og Camilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

14. november, om en knapp uke, fyller den britiske prinsen av Wales, prins Charles, hele 70 år.

Skal man tro invitasjonene som er blitt sendt ut, går ikke bursdagsfeiringen ubemerket hen, og blant andre prins Harry (34), hertuginne Meghan (37), hertuginne Kate (36) og prins William (36) er selvskrevne gjester.

Fredag kunne også det norske kongehuset meddele at vår egen konge og dronning, samt kronprinsesse Mette-Marit (45) og kronprins Haakon (45), også er invitert.

- Deres Majesteter Kongen og Dronningen er til stede på mottakelse og middag i anledning 70-årsdagen til H.K.H. Prinsen av Wales. DD. KK. HH. Kronprinsen og Kronprinsessen vil også være til stede, skriver kongehuset på sine nettsider.

Gode venner

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, er det ikke overraskende at vår egen kongefamilie er blitt invitert til en så fasjonabel bursdag som prins Charles'.

PÅ BESØK: Dronning Sonja (f.v.), prins Charles, kong Harald og Camilla, hertuginne av Cornwall, beundrer kronprins Olavs «baby Cadillac» under besøket på Kunstindustrimuseet i 2012 Den lille cadillacen var en gave fra dronning Alexandra, kronprins Olavs mormor, julen 1912.
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
PÅ BESØK: Dronning Sonja (f.v.), prins Charles, kong Harald og Camilla, hertuginne av Cornwall, beundrer kronprins Olavs «baby Cadillac» under besøket på Kunstindustrimuseet i 2012 Den lille cadillacen var en gave fra dronning Alexandra, kronprins Olavs mormor, julen 1912. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

- Kongeparet er gode venner med prins Charles og hans Camilla, så jeg ville blitt overrasket om de ikke skulle delta på 70-årsfeiringen. Dronning Sonja og hertuginne Camilla har felles venner i London, og ble faktisk kjent før Camilla giftet seg med prins Charles, sier Vagle.

Det faktum at også kronprinsparet er invitert til feiringen, mener Vagle sier noe om den tette relasjonen mellom den norske og den britiske kongefamilien.

- Det blir et hyggelig gjensyn med Kate og William, som jo besøkte Norge tidligere i år og fant tonen med kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Og dessuten blir dette den norske kongefamiliens første møte med Meghan, sier hun.

STRÅLTE: Hertuginne Kate og prins William var fornøyde med besøket sitt så langt, og Kate så frem til en dag med mer utendørsaktiviteter. Video: Kine Falch / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

- Har allerede reist

Ifølge kongehuseksperten er dronning Sonja allerede reist til London.

- Hun delte ut Queen Sonja Print Award der i går, og får sannsynligvis selskap av kongen i helgen. Kronprinsen står nemlig oppført som regent de neste dagene, sier hun og legger til:

GODE VENNER: Hertuginne Kate og kronprins Mette-Marit på Øvresetertjern i Oslo tidligere i år. Her fikk de se og hilse på barnehagebarn som lærte å gå på ski, og grillet pinnebrød over bålpanne. Foto: NTB Scanpix
GODE VENNER: Hertuginne Kate og kronprins Mette-Marit på Øvresetertjern i Oslo tidligere i år. Her fikk de se og hilse på barnehagebarn som lærte å gå på ski, og grillet pinnebrød over bålpanne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Kongeparet har i alle år reist til London i førjulstiden, og kanskje er det julegavehandel som står på agendaen? Dagen etter prins Charles sin fest, har de et felles oppdrag i den britiske hovedstaden. Da skal de være til stede ved markeringen av The Anglo-Norse Society sitt 100-årsjubileum.

Stor fest

Ifølge Daily Mail har dronning Elizabeth (92) store planer for bursdagen til sin snart 70 år gamle sønn.

Ifølge tabloidavisens kongehusekspert, Rebecca English, er det invitert flere hundre venner og familiemedlemmer til festsalene i Buckingham Palace 14. november.

Detaljer omkring festen er foreløpig ikke offentliggjort, men det hevdes at dronning Elizabeth trolig skal holde en tale for jubilanten. Ifølge Daily Mail er det også ventet at prins Charles skal ankomme festen med en sjelden entré.

LES OGSÅ: Fikk en time til å rømme fra branndrama

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer