Prins Harry og hertuginne Meghan:

Fikk bildenekt: - Ingen sjans

Tidligere denne måneden møtte prins Harrys datter dronningen for første gang.

TOK MED FOTOGRAF: Hertuginne Meghan og prins Harry ønsket bilder av dronningen og datteren sammen. Foto: Dylan Martinez/Reuters/NTB
TOK MED FOTOGRAF: Hertuginne Meghan og prins Harry ønsket bilder av dronningen og datteren sammen. Foto: Dylan Martinez/Reuters/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag 4. juni var det ett år siden hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) ønsket datteren Lilibet «Lili» Diana Mountbatten-Windsor velkommen til verden.

Lilibet ble født i California og ble navngitt til ære for oldemoren, dronning Elizabeth (96). Lilibet var nemlig hennes kallenavn som liten jente.

Ettåringens mellomnavn ble valgt til minne om bestemoren, altså prins Harry og prins Williams (39) mor, prinsesse Diana, som gikk bort i en trafikkulykke i 1997.

LILIBET: I anledning jentas ettårsdag ble dette bildet delt med offentligheten. Foto: Reuters/NTB
LILIBET: I anledning jentas ettårsdag ble dette bildet delt med offentligheten. Foto: Reuters/NTB Vis mer

Til tross for at den lille jenta er oppkalt etter sin oldemor, skulle det ta et helt år før «navnesøstrene» skulle møtes for første gang.

- Ingen sjans

Tidligere denne måneden tok prins Harry og hertuginne Meghan turen fra USA til England for å delta i feiringen av dronningens 70 år på tronen. I den anledning hilste oldemor og oldebarn på hverandre for første gang, skriver The Sun.

De stolte foreldrene ønsket å ta med seg en privat fotograf for å fange det første møtet, men skal ha fått et «nei». Dermed måtte hertugparet reise tilbake over dammen uten et bilde av Lilibet og dronningen.

KYSSET: Fyrsteparet overrasket på norgesbesøk. Vis mer

Ifølge avisen var det frykt for at fotografen skulle dele eventuelle bilder med amerikanske TV-kanaler.

- Harry og Meghan ville at fotografen deres skulle ta bildet av øyeblikket Lilibet møtte dronningen, forteller en kilde til The Sun.

- Men de fikk til svar at det var ingen sjans for at det skulle skje. Det var et privat familiemøte.

Buckingham Palace ønsket ikke å kommentere saken overfor The Sun.

Holdt lav profil

Da prinsens og hertuginnens datter kom til verden i fjor, var det mange som mente at navnevalget var kontroversielt. Blant annet omtalte den kongelige biografiforfatteren Angela Levin det hele som frekt.

- Jeg synes ikke det er en god idé. Jeg synes det er ganske frekt mot hennes majestet dronningen. Det var et privat kallenavn fra hennes ektemann, som ikke har vært død lenge, uttalte Levin til Page Six.

- Prins Charles ville aldri våget å kalle moren sin for Lilibet.

STJELER SHOWET: Prins Louis stjeler oppmerksomheten på balkongen. Vis mer

Under feiringen av dronningens platinajubileum ble det trolig lagt merke til at prins Harry og hertuginne Meghan ikke ble observert sammen med verken dronningen, prins Charles (73), hertuginne Camilla (74), prins William (40) eller hertuginne Kate (40).

Paret hadde angivelig vært enige om å holde en lav profil under feiringen, uten filmkamera til stede.

LES OGSÅ: Dette var de ukjente kongelige gjestene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer