LITE GAVER: Prinsesse Märtha Louises Fond har opplevd at folks giverglede nærmest har stoppet opp. Foto: Andreas Fadum
LITE GAVER: Prinsesse Märtha Louises Fond har opplevd at folks giverglede nærmest har stoppet opp. Foto: Andreas FadumVis mer

Fikk bare 36 kroner i donasjoner i fjor

Få vil støtte prinsesse Märtha Louises Fond.

SEOGHØR.NO: Bare dager før prinsesse Märtha Louise fylte ett år 22. september 1972, ble Prinsesse Märtha Louises Fond opprettet med det formål å hjelpe funksjonshemmede barn i Norge under 16 år.

Fondet hadde en grunnkapital på 75 000 kroner da det ble startet, og ifølge tidskriftet Kapital viste regnskapstallene finansinntekter på 1,4 millioner kroner i 2013.

Donasjonene til fondet er imidlertid ikke noe å skryte av - de falt med hele 99,9 prnsent i fjor!

Kapital skriver at selv om prinsessen har fått en spesiell gave som gjør henne i stand til å kommunisere med engler, bød fjoråret på å få gaver av mer jordlig art. Fjorårets donasjoner var nemlig på bare 36 kroner mot 40 000 kroner året før!

Disse donasjonene går med til å øke fondets urørlige kapital, mens den løpende avkastningen benyttes til de årlige utdelingene. I fjor var det ifølge kongehusets hjemmesider 47 søknader, og 30 søkere som fikk tildelt midler fra fondet. Samlet tildeling var på 500.000 kroner.

Tildeligene skjer på på prinsessens fødselsdag hvert år. Det er dermed bare en drøy måned til årets heldige mottagere får beskjed om at de har mottatt støtte.

Kapital påpeker riktignok at selv om gavene til fondet uteble i fjor, var det et godt år med tanke på selskapets investeringer.

Les også: Plutselig dukket det opp en naken mann

 

 

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.