Fikk 146 gaver på to uker

Hertuginne Kate trenger ikke fornye garderoben med det første.

INNBRINGENDE: Prins William og hertuginne Kate var i Asia i september i forbindelse med dronning Elizabeths diamantjubileum. Det ble en innbringende tur på gavefronten! Foto: Stella Pictures
INNBRINGENDE: Prins William og hertuginne Kate var i Asia i september i forbindelse med dronning Elizabeths diamantjubileum. Det ble en innbringende tur på gavefronten! Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Da hertuginne Kate (31) og prins William (30) reiste hjem fra sin offisielle tur til Asia i fjor, var koffertene fylt opp til randen. Men det var ikke fordi Kate hadde vært på shopping!

Ved slike besøk er det vanlig at de kongelige mottar gaver fra vertskapet, og i Asia var det åpenbart mange som ville hylle hertuginnen med små og store gaver. Bare på denne turen mottok hun åtte vesker, tre skjerf, seks par sko og fem kjoler! Hun fikk også perler fra statsministerfruen i Malaysia.

Heller ikke prinsen dro tomhendt hjem. Han fikk blant annet flere slips, mansjettknapper, en fotball og en tradisjonell malaysisk dolk. Sammen fikk paret panfløyter.

Hertugparet var på tur i to uker, og innkasserte hele 146 gaver!

Også prins Harry (28) fikk gaver da han besøkte Kariben i forbindelse med Diamantjubileumet i fjor. Han kom tilbake med blant annet en mayakalender, en bronsjestatue og et forstørrelsesglass.

Det britiske kongehuset publiserer alle gavene de kongelige mottar i utlandet på sine nettsider, og gavene regnes som offisielle gaver som tilhører nasjonen med mindre de ønsker å gjøre dem privat. Da må de betale skatt av dem.

Også den norske kongefamilien mottar en rekke presanger på tur, og både kronprinsesse Mette-Marit (39) og kronprins Haakon (39) har brukt gavene de har fått som en gest til giverne.

LES OGSÅ: Prins William ber om én milliard

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer