Ferierer på «skrekkens øy»

Kronprinsparets nye ferieparadis har en skummel fortid...

FAMILIEIDYLL: Kronprinsfamilien tilbringer sommeren på deres nye ferieparadis utenfor Kristiansand. Her er de avbildet i forbindelse med Haakons bursdag i forrige uke.  Foto: SCANPIX
FAMILIEIDYLL: Kronprinsfamilien tilbringer sommeren på deres nye ferieparadis utenfor Kristiansand. Her er de avbildet i forbindelse med Haakons bursdag i forrige uke. Foto: SCANPIX Vis mer
SEHER.NO:  Tirsdag i forrige uke fylte kronprins Haakon 37 år, og feiret begivenheten med sin lille familie på deres nye ferieparadis Vogts Villa på Dvergsøya utenfor Kristiansand.

I likhet med tidligere år, ble presse-Norge invitert til å fotografere familien i forbindelse med bursdagen, og fotografene fikk en rekke flotte bilder av kronprinsfamilien utenfor deres nye landsted.

Det mange kanskje ikke vet, er at ferieidyllen til Haakon og Mette-Marit har en nokså skummel og blodig historie.
 
Ifølge ukebladet Her og Nå har nemlig Dvergsøya en fortid som inkluderer heksebrenning, kriminalitet og drukning.

Peder Lefsøn Duersøen var den aller første registrerte beboeren på øya, og drev fra 1647 som husmann. 
 
9. september 1670 ble hans kone Maren brent som heks som en av de siste i norsk historie. Maren skal ha blitt arrestert i forbindelse med at et skip forliste på vei til Jylland, og en av de andre kvinnene involvert i saken hevdet at det var Marens skyld at båten sank.

Maren selv benektet først dette, men endret så forklaring etter å ha blitt offer for tortur. Dermed ble hun brent på bålet som heks, skriver ukebladet.

I 1933 var øya nok en gang åsted for en grusom handling, da Jebsens villa brant ned. Huset skal ha blitt påtent for å skjule et tyveri av møbler, og de tre ungdommene som begikk innbruddet skal i etterkant ha blitt uenige.
 
Dette resulterte i at to av dem drepte tredjemann ved å slå ham i svime, drukne ham i en vaskebalje og deretter dumpe ham i byfjorden.

Dvergsøya har imidlertid ikke bare vært preget av skrekk og gru. Flere norske artister har funnet inspirasjon på kystperlen, deriblant Morten Harket, forfatter Håvard Rem og Lene Marlin.

Og nå er det altså kronprinsfamilien som nyter flotte sommerdager på den idylliske øya.

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Familieidyll på Haakons bursdag