Hertuginne Meghan og prins Harry i kongehuset:

Ferdige for godt

Hertugparet trer tilbake fra arbeidet i den britiske kongefamilien på permanent basis.

FERDIG: Hertuginne Meghan og prins Harry trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien - i utgangspunktet på permanent basis. Foto: Daniel Leal-Olivas/ AFP/ NTB
FERDIG: Hertuginne Meghan og prins Harry trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien - i utgangspunktet på permanent basis. Foto: Daniel Leal-Olivas/ AFP/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hertuginne Meghan (39) og prins Harry (36) har fortalt dronning Elizabeth (94) at de ikke vil returnere til sine kongelige plikter. Det bekrefter Buckingham Palace i en uttalelse på nettsiden.

Det var Sky News som først omtalte saken.

- Hertugen og Hertuginnen av Sussex har bekreftet overfor Hennes majestet dronningen at de trer tilbake fra arbeidet i kongefamilien, da det ikke er mulig å fortsette å ha disse forpliktelsene i kombinasjon med et mindre offentlig liv, heter det i en uttalelse fra Buckingham Palace.

Videre kommer det frem at kongefamilien er lei seg over hertugparets beslutning, men at Harry og Meghan fortsatt er høyt elskede familiemedlemmer.

Det understrekes også at beslutningen er blitt fattet etter samtaler mellom prins Harry og medlemmer av kongefamilien.

Hertugparets roller som høye beskyttere og militære æresforpliktelser, som Harrys tilknytning til den kongelige marinen, vil bli returnert til dronningen og fordelt på ny blant arbeidende medlemmer av kongefamilien.

Hertuginne Meghan og prins Harry har også kommet med en uttalelse på bakgrunn av avgjørelsen. I uttalelsen kommer det blant annet frem at hertugparet har tilbudt sin støtte til organisasjonene de tidligere har representert, uavhengig av sin offisielle rolle.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer