Marius Borg Høiby:

Feiret nasjonaldagen sammen med Kygo og Erlend Elias

- Jeg føler meg heldig.

FEIRET I L.A: Marius Borg Høiby hadde en 17. mai litt utenom det vanlige. Han feiret dagen i Los Angeles. Mens mamma, kronprinsesse Mette-Marit, sto på slottsbalkongen, menget han seg med Kygo og Erlend Elias. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FEIRET I L.A: Marius Borg Høiby hadde en 17. mai litt utenom det vanlige. Han feiret dagen i Los Angeles. Mens mamma, kronprinsesse Mette-Marit, sto på slottsbalkongen, menget han seg med Kygo og Erlend Elias. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Publisert

I går var det folkefest i det ganske land i forbindelse med Norges nasjonaldag.

At Norge fikk sin egen grunnlov i 1814 blir også markert langt utenfor våre egne landegrenser. Blant annet i USA, hvor stylist og TV-profil Erlend Elias Bragstad (34) befinner seg.

På sin egen Instagram-profil har 34-åringen delt et bilde fra gårsdagen, der han feirer 17. mai i Los Angeles - og det i svært celebert selskap.

- Vi startet dagen med en veldig hyggelig 17. mai-frokost hos musikkprodusent Andreas Schuller. Der var det spekket med flotte nordmenn, sier Bragstad til Seoghør.no.

- Gir gass

Stylisten forklarer videre at han har vært i USA en god del ganger de siste åra, blant annet i forbindelse med egne prosjekter. Å få feire med andre nordmenn som har gjort stor suksess «over dammen», var dermed stort.

- Det var herlig å se «Lille Marius» og Kygo kose seg i godt lag med alle andre. Jeg føler meg heldig som fikk feire i Hollywood med så mye bra nordmenn som gir gass her borte, sier han.

For mens Borg Høiby var på fest i den fasjonable byen, sto moren og søsknene hans på slottsbalkongen i Oslo og hilset på barnetoget. Foruten å møte Kygo og Marius Borg Høiby, har Bragstad også fått hilse på sin gode venninne - svenske Maria Montazami (51) - godt kjent som den blide blondinen fra realityprogrammet «Svenske Hollywoodfruer».

- Jeg har hatt en fin tur som alltid her nede, og tok en roadtrip for å besøke Maria Montazami. Det er alltid like hyggelig og ikke minst morsomt. Hun er en fantastisk dame.

- Inspirerer meg

De siste årene har vært tøffe for nordlendingen. I forfjor gikk han gjennom både kreftsykdom og brudd med samboeren.

Det er omtrent to år siden TV-profilen ble rammet av testikkelkreft, og til Seoghør.no har han tidligere uttalt at Montazami har vært en enorm støtte.

- Når vi møttes første gang føltes det som vi hadde kjent hverandre hele livet. «Sjelevenner», sa hun til meg på et intervju vi hadde. Vi er veldig like på så mange måter, volum i håret, vann i glasset og at vi bryr oss om at alle rundt oss har det bra, sa Erlend Elias til Seoghør.no.

I forbindelse med denne Los Angeles-turen, bor Bragstad hos sin venn Patrick Strøm.

- Denne gangen bor jeg hos min venn Patrick, som jobber med Morgan Kane-filmen. Så det er veldig gøy å bli oppdatert på hva som skjer rundt det prosjektet. Nå gleder meg masse til å komme tilbake til Norge. Det er alltid noe spennende som skjer i Los Angeles. De som bor her er virkelig hardtarbeidende og full av entusiasme, det inspirerer meg veldig.

Kontroversiell

Den kjente stylisten er bare på besøk i USA, mens Borg Høiby (20) bor der. Han går på et ikke-navngitt universitet, og deler stadig bilder av strender, palmer og seg selv på sosiale medier. Han har en åpen Instagram-profil med over 50 000 følgere.

I påskeferien var familien på besøk hos «lille Marius». De skapte overskrifter etter å ha vært involvert i en bilulykke. Ulykken skjedde på ettermiddagen lørdag i palmehelgen, bekreftet Malibu-politiet overfor VG, som også bringer bilder av hendelsen.

Politiet fortalte at det var kronprinsessens sønn som kjørte en bil som kjørte inn i bilen foran. Skadene på bilen foran ble ikke store.

I januar publiserte kronprinsesse Mette-Marit et langt brev der hun ba pressen holde seg unna sønnen, og argumenterte for at han aldri selv hadde søkt offentligheten.

«Marius har alltid hatt en rolle som har vært vanskelig å definere i det offentlige rom. Han er og blir en usedvanlig viktig del av vår familie. Marius ble et symbol på det uvanlige valget vi gjorde da vi giftet oss, samtidig skal han ikke bære offentlige plikter som sine søsken. Han skal ikke ha en offentlig rolle og er ikke en offentlig person», het det blant annet i brevet.

Dette vekket flere reaksjoner, blant annet hos presseetikere.

Borg Høiby har likevel klart å nå medienes søkelys flere ganger. Han er god venn av «Skam»-skuespiller Thomas Hayes. De feiret russetida sammen i fjor, og var begge en del av Nesbru-russebussen Normandy 2016. I fjor sommer dukket Marius opp som statist i den populære serien sammen med sin kompis.

Sønnen til kronprinsesse Mette-Marit, Marius Borg Høiby, vekker oppsikt med spesielle skinnjakker i «God kveld Norge»-reportasje. Vis mer

LES OGSÅ: Den nederlandske kongen avslører hemmelig pilotkarriere

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer