BLE HYLLET: Hele kongefamilien hadde funnet veien til Dronningparken bak slottet i Slottsparken i Oslo, for å ta del i friluftsgudstjenesten som ble arrangert i forbindelse med kronprinsessens 40-årsdag. Gunnar Stålsett, som viet kronprinsparet i 2001, Foto: NTB scanpix
BLE HYLLET: Hele kongefamilien hadde funnet veien til Dronningparken bak slottet i Slottsparken i Oslo, for å ta del i friluftsgudstjenesten som ble arrangert i forbindelse med kronprinsessens 40-årsdag. Gunnar Stålsett, som viet kronprinsparet i 2001, Foto: NTB scanpixVis mer

Feiret med tvillingene hun tok seg av i India

Surrogat-tvillingene kronprinsesse Mette-Marit var reservemamma for etter fødselen i India i fjor var med på 40-årsfeiringen.

SEOGHØR.NO: 3. desember i fjor skapte kronprinsesse Mette-Marit (40) rabalder da Haugesund Avis slapp nyheten om at kronprinsessen hadde reiste til India for å ta seg av surrogatbarna til sitt homofile vennepar Ole Edvard (48) og ektemannen Harald (33) Wold-Reitan.

Ekteparet fikk visumproblemer, og da Mette-Marit fikk høre om dette, avbrøt hun sitt kongelige program og reiste til India i all hast. I tre dager i slutten av oktober oppholdt hun seg i New Delhi sammen med de nyfødte tvillingene. 

Handlingen skapte debatt, også utenfor Norges landegrenser, ettersom tvillingene ble unnfanget via surrogati - noe som er forbudt ved lov i Norge.

Men den omsorgsfulle kronprinsessen lot seg ikke påvirke av de negative tilbakemeldingene, og fortalte på spørsmål fra Se og Hør at hun ville gjort det samme igjen i dag:

- Ja, det ville jeg absolutt gjort det samme i dag, og det er fordi at det var en avgjørelse som ble tatt fordi at jeg følte et ansvar og kunne hjelpe til.

Kronprinsessen fikk også mye ros for sin handling. 


- For meg handlet dette om to nyfødte barn som lå alene på et sykehus i Dehli. Jeg var den som kunne reise. For meg var det viktig å bidra med det jeg kunne gjøre.  Etter å ha diskutert spørsmålet med mannen min, tok jeg min beslutning. Han var enig i at jeg burde dra. Det pågår en viktig debatt i samfunnet om surrogati. For meg var dette ikke ment som et innlegg i denne debatten. For meg dreide dette seg om at jeg var den som kunne hjelpe to nyfødte barn som var alene i verden, forklarte hun til Kongehuset.no.

Søndag formiddag ble det arrangert friluftsgudstjeneste i Slottsparken i Oslo, i forbindelse med kronprinsessens 40-årsdag mandag denne uken - og blant deltakerne var flere av Mette-Marits kjendisvenner.

Ole Edvard og Harald Wold-Reitan var selskrevne gjester, og viste fram de to tvillingbarna for første gang. I likhet med kongefamilien, og de fleste andre som deltok på utegudstjenesten, troppet ekteparet opp i gummistøvler.

For værgudene var ikke helt på kronprinsessens side den svale søndagen i august...

I denne ukens Se og Hør kan du se alle bildene av kjendisene som deltok på friluftsgudstjenesten i forbindelse med Mette-Marits 40-årsdag!

LES OGSÅ: Kronprinsessen fikk bursdagskake på døren