Den danske kongefamilien:

Feiret ikke morens bursdag

Dronning Margrethe feiret nylig bursdagen sin, men det var noen som manglet under feiringen.

FRAVÆR: Dronning Margrethe feiret bursdagen med kronprinsfamilien mens andre glimret med sitt fravær. Foto: Mikkel Berg Pedersen/NTB
FRAVÆR: Dronning Margrethe feiret bursdagen med kronprinsfamilien mens andre glimret med sitt fravær. Foto: Mikkel Berg Pedersen/NTB Vis mer
Publisert

16. april fylte danske dronning Margrethe 82 år, og ble naturligvis feiret med brask og bram av familien og det danske folk. På den store dagen overrasket hun også på balkongen på Marselisborg slott, hvor hun vanligvis tilbringer påsken.

Ved sin side hadde hun sønnen kronprins Frederik (53), hans kone kronprinsesse Mary (50), og deres fire barn, prins Christian (16), prinsesse Isabella (14) og tvillingene prinsesse Josephine og prins Vincent (11).

Fravær

En som derimot glimret med sitt fravær, var monarkens yngste sønn, prins Joachim (52). Det gjorde også sistnevntes kone, prinsesse Marie (46), og parets felles barn, prins Henrik (12) og prinsesse Athena (10).

Joachims fravær har fått blant andre den danske kongelige korrespondenten Jacob Heinel Jensen til å reagere, skriver BT.

HARNISK: En casino-reklame vekker oppsikt i Danmark. Flere mener at den ene figuren i reklamen er dronning Margrethe av Danmark. Vis mer

- Jeg tror det er mange som undrer seg over hvorfor prins Joachim og prinsesse Marie ikke er der. Det kan selvfølgelig være flere grunner til det, sier han til den danske avisa.

- Halvt kongehus

Han påpeker blant annet at prinsen har mye å gjøre i jobben som forsvarsattaché ved den danske ambassaden i Paris. 52-åringen kunne sommeren 2020 avsløre at han hadde fått den aktuelle jobben.

- Men det er likevel merkelig at de ikke dukker opp. Jeg tror de fleste dansker, når deres foreldre blir eldre, gjerne vil være der på bursdager, fortsetter han.

Ifølge den kongelige korrespondenten er det dronningen og kronprinsparet som utgjør kongehuset.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Den andre delen av familien er ikke med, så det blir på en måte et halvt kongehus vi ser … Jeg undrer meg, og jeg tror det er mange dansker som undrer seg, over at vi ikke ser et samlet kongehus, legger han til.

Det er imidlertid ikke kjent hvorfor prins Joachim og familien ikke var til stede ved dronningens feiring. 52-åringen er til vanlig bosatt i den franske hovedstaden.

LES OGSÅ: Prinsesse Isabella: Vekker oppsikt med dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer