Kronprins Haakon:

Feiret bursdagen med familien på hytta

Hele kongefamilien var til stede for å feire 45-årsdagen til kronprins Haakon.

BURSDAG: Kronprins Haakon feiret bursdagen sin med familien på kongeparets landsted på Mågerø fredag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BURSDAG: Kronprins Haakon feiret bursdagen sin med familien på kongeparets landsted på Mågerø fredag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Fredag ble det norske flagget reist over hele landet til ære for kronprins Haakons 45 års dag.

Til tross for at han en dag vil ta over tronen og fylle skoene til sin far, kong Harald (81), er som regel kongelige bursdager som bursdager til folk flest.

På kongefamiliens landsted på Mågerø i Tjøme samlet hele familien seg for en privat bursdagsfeiring for den kommende kongen.

BURSDAGSFEIRING: Hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BURSDAGSFEIRING: Hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Familiebursdag

Til stede var også kong Harald og dronning Sonja (81), som smilte bredt til kameraet sammen med sine barnebarn Ingrid Alexandra (14), Sverre Magnus (12) og Maud Angelica Behn (15), bursdagsbarnet selv, kronprinsesse Mette-Marit (44) og prinsesse Märtha Louise (46).

Emma Tallulah (9) og Leah Isadora (13), Märtha Louises to andre barn, var å ikke se under feiringen, da de trolig er på ferie sammen med pappa Ari Behn (45). For som Märtha Louise tidligere har uttalt, «Sånn blir det når man er skilt».

Mette-Marits sønn Marius Borg Høiby (21) var tilsynelatende ikke med på feiringen. Det var derimot kronprinsfamiliens hund, Muffins Kråkebolle, som lå pent på bildet sammen med resten av familien.

Antrekket for anledningen ser, etter bildene å dømme, særdeles avslappet ut.

I en avslappende nydelig blå kjole smiler dronning Sonja ved siden av kong Harald som også ser svært tilfreds ut der han sitter med sokker i sandalene. Kronprinsen og bursdagsbarnet selv har tatt på seg en stripete hverdagslig skjorte for anledningen.

FAMILIEBURSDAG: Nesten hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Fra venstre prins Sverre Magnus, prinsesse Märtha, dronning Sonja, fødselsbarnet kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica Behn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
FAMILIEBURSDAG: Nesten hele familien var samlet for å feire kronprinsen. Fra venstre prins Sverre Magnus, prinsesse Märtha, dronning Sonja, fødselsbarnet kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, kong Harald, prinsesse Ingrid Alexandra og Maud Angelica Behn. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
SOMMERIDYLL: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra sammen med familiens hund Muffins Kråkebolle.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SOMMERIDYLL: Prins Sverre Magnus og prinsesse Ingrid Alexandra sammen med familiens hund Muffins Kråkebolle. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Hyllet ektemannen

Tidligere på dagen delte kronprinsessen en søt hilsen til sin ektemann på Instagram.

«Hurra for verdens fineste Haakon!», skrev hun til sine 161 000 følgere på Instagram, etterfulgt av et hjerte. Bildet hun la ut viser den smilende kronprinsen ikledd skjorte, slips og blazer i forskjellige blåtoner.

Hurra for verdens fineste Haakon ! 🇳🇴❤️

Et innlegg delt av H.K.H Mette-Marit (@crownprincessmm)

Kort tid etter at bildet ble publisert hadde over tusen mennesker likt det, og kommentarene strømmer på fra andre som vil ønske kronprinsen en god bursdag.

Sommeridyll

Kronprinsen har ikke noe på sitt offisielle program før den 10. august, da han skal være med på den faste audiensen sammen med kongen, så nå nyter han utvilsomt late sommerdager med familien.

De var nemlig nylig på en avslappende Sydenferie sammen. Det var kronprins Haakons svigermor Marit Tjessem (80) som bestemte seg for å invitere hele storfamilien ned til Spania. De leide et hus i Conil de la Frontera, et sted de angivelig har besøkt tidligere.

Bursdager har kronprinsen derimot pleid å feire på hytta, som ligger på Dvergsøya like utenfor Kristiansand. Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, har tidligere fortalt at festene kronprinsfamilien har der ofte er idylliske.

Familien tilbringer ofte mange uker der hver sommer, og gjester kommer fra fjern og nær. Bård Tufte Johansen og kona Beate har blant andre vært på besøk for å feire Haakons store dag.

I 2013 fortalte kronprinsesse Mette-Marit til P3 at hun ofte får gaver og kake på senga når hun fyller år, og man skal ikke se bort fra at ektemannen får samme behandling.

LES OGSÅ: Derfor har det ikke kommet noe nytt familiebilde