Prinsesse Madeleine og prinsesse Adrienne Josephine Alice:

Feirer prinsessens første uke med nytt bilde

Nå har lille Adrienne Josephine Alice blitt en uke gammel.

NYBAKT MOR: For en uke siden ble prinsesse Madeleine av Sverige mamma for tredje gang. Nå feirer hun med å dele et nytt bilde av sin nye øyensten. Foto: NTB scanpix
NYBAKT MOR: For en uke siden ble prinsesse Madeleine av Sverige mamma for tredje gang. Nå feirer hun med å dele et nytt bilde av sin nye øyensten. Foto: NTB scanpix Vis mer

(Se og Hør): Natt til fredag forrige uke ble prinsesse Madeleine (35) og ektemannen Chris O'Neill (43) foreldre for tredje gang, til en liten prinsesse.

Jenta fikk navnet Adrienne Josephine Alice, noe kong Carl Gustaf annonserte stolt til det svenske folket.

Nå har prinsessen rukket å bli en hel uke gammel, og alt skal stå bra til med mor og barn. Forrige uke lagde prinsesse Madeleine sin egen Instagram-konto, og for å feire datterens første uke, har hun nå delt et nytt bilde av det lille nurket.

Stolt mor

«En uke gammel i dag!», skriver den stolte moren.

Hun har lagt ut en kollasj bestående av fire bilder, hvor to av dem er av den lille jenta. De to andre er av blomster og ballonger, som viser at familieforøkelsen har ført til et gavedryss for de nybakte foreldrene.

One week old today!

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Aftonbladet skriver at Madeleines rundt 60 000 følgere har kommet med gange hyggelige gratulasjoner i kommentarfeltet. «Hun er så søt og vakker. Jeg ønsker dere alt godt. Takk for at du deler dette øyeblikket med oss», skriver en blant annet.

Familien, som også består av prinsesse Leonore (4) og prins Nicolas (2), bor til vanlig i London, men dro hjem til Sverige i forkant av fødselen. Det er ikke kjent om familien har reist tilbake til den engelske hovedstaden, eller om de fortsatt er i hjemlandet til prinsesse Madeleine.

Den lille prinsessen har fått et langt navn, men vil tiltales som Adrienne og blir hertuginne av Blekinge, kunne kongen avsløre forrige uke.

NYFØDT: Dette var det aller første bildet av Sveriges nyfødte prinsesse. Foto: Chris O'Neill / Kungahuset.se
NYFØDT: Dette var det aller første bildet av Sveriges nyfødte prinsesse. Foto: Chris O'Neill / Kungahuset.se Vis mer

Oppkalt

Ifølge Expressen heter bare 292 kvinner i Sverige Adrienne, som gjør det til et uventet navn. Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle fortalte at navnet var uventet.

- Adrienne er et uventet navn, som ikke er vanlig i Sverige. Det er likevel ikke overraskende at Madeleine og Chris har valgt litt utenom det vanlige, sa hun og fortsatte:

- Leonore var heller ikke et tradisjonelt valg, men et navn prinsesseparet likte godt. Alice og Josephine er derimot navn med familietilknytning. Madeleines mormor het Alice, mens Chris' farmor het Josephine.

Hun mente Adrienne klinger godt på engelsk, og passer bra inn med de resterende navnene i søskenflokken.

- Alle navnene fungerer godt på engelsk, noe som selvsagt har vært med i betraktningen i og med at familien bor i London, sa kongehuseksperten.

På sin nye, offisielle Instagram-konto, har prinsesse Madeleine også avslørt navnet. Det i rosa skrift:

Adrienne Josephine Alice

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

Spekulasjoner

I forkant av navneavsløringen, ble det spekulert i hva den lille prinsessen skulle hete.

Som kongelig slipper du ikke unna tradisjoner. Mange navn går ofte igjen, og det er mulig å finne identiske navn på tvers av århundrer og generasjoner.

Både Leonore og Nicolas har navn valgt etter andre familiemedlemmer.

Prinsesse Leonores fulle navn er Leonore Lilian Maria. Hun er oppkalt etter prinsesse Lilian av Sverige, som gikk bort mens prinsesse Madeleine hadde utdrikningslag i Alpene i 2013.

Den lille prinsens fulle navn er Nicolas Paul Gustaf. Paul er valgt etter Chris' far, mens Gustaf kommer fra Madeleines far, kong Carl Gustaf (71). Nicolas er et slektsnavn fra Bernadotte-familien. ​

​Før navnet på den lille prinsessen ble avslørt, ble det spekulert i en rekke forskjellige kongelige pikenavn.

Louise er den feminine utgaven av navnet Louis, og betyr berømmelse og krig. Videre var også Marie et alternativ, som er en variant av Maria og stammer fra det gamle hebraiske navnet Miriam.

Ellers ble navn som Victoria, Alexandra, Charlotte, Ingeborg, Mary, Elizabeth, Maud, Dagmar, Astrid og Carolina nevnt som gode alternativer til en liten prinsesse.

09.12.2015 - JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Stolt pappa

Siden familiens nye øyensten kom til verden, har verden allerede fått se flere bilder av henne. Det første bildet ble tatt av pappa Chris O'Neill, og i anledning hjemreise fra sykehuset, har prinsesse Madeleine delt nok et bilde av henne med verden.

- Leonore og Nicolas ønsker deres lillesøster velkommen hjem, skrev hun under bildet.

Da den nybakte faren møtte pressen fredag, sa han at datteren ligner på sønnen, prins Nicolas (2).

- Hun er veldig søt. Jeg kan ikke si mer enn det, vi har ikke sett øyenfargen ennå. Hun har mer hår enn Nicolas. Svart hår. Hun er søt, sa han, ifølge Aftonbladet.

Hoffet bekreftet fredag morgen at prinsesse Madeleine hadde blitt mamma for tredje gang.

«Alt er vel med mor og barn», sto det i pressemeldingen.

Det ble også kjent at Chris O'Neill var til stede under fødselen.

Leonore and Nicolas welcoming their little sister home ❤️

Et innlegg delt av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

- Vi er veldig glade for denne familieforøkelsen, og at Leonore og Nicolas har fått et etterlengtet søsken. De ser veldig fram til å møte sin nye lillesøster, uttalte O'Neill i pressemeldingen. ​

Datteren Leonore kom til verden i New York den 20. februar 2014, og Nicolas ble født i Stockholm den 15. juni 2015.

LES OGSÅ: Derfor vekker Meghans hodeplagg oppsikt