Prins Gabriel har bursdag:

Feirer med nye fødselsdags­bilder av prins Gabriel (1)

- I ett år har du spredt glede til oss og storebror.

TOBARNSFORELDRE: I fjor ble prins Carl Philip og prinsesse Sofia foreldre for andre gang, da til prins Gabriel (1). Fra før har paret prins Alexander (2). Her er familien avbildet sammen i juli i år. Foto: Anna-Lena Ahlström/ Kungahuset.se
TOBARNSFORELDRE: I fjor ble prins Carl Philip og prinsesse Sofia foreldre for andre gang, da til prins Gabriel (1). Fra før har paret prins Alexander (2). Her er familien avbildet sammen i juli i år. Foto: Anna-Lena Ahlström/ Kungahuset.se Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

31. august i fjor kom Sveriges nye prins til verden, og prinsesse Sofia (33) og prins Carl Philip (39) kunne dermed juble over å ha blitt tobarnsforeldre.

Sønnen, som har fått navnet Gabriel Carl Walther, er nummer seks i den svenske tronfølgen etter sin eldre bror, prins Alexander (2).

I dag kan familien altså feire prins Gabriels aller første bursdag, og hoffet har i den anledning offentliggjort nye bilder av ettåringen.

Prinsen har allerede rukket å bli riktig stor, og man kan blant annet se at han har to små tenner som er på vei ut. På det ene bildet sitter prinsen på grusen, iført shorts og et par Converse-sko i miniversjon.

PRINS GABRIEL: Hoffet har lagt ut nye bilder av sjarmtrollet i anledning ettårsdagen. Foto: Erika Gerdemark/ Kungahuset.se
PRINS GABRIEL: Hoffet har lagt ut nye bilder av sjarmtrollet i anledning ettårsdagen. Foto: Erika Gerdemark/ Kungahuset.se Vis mer

Carl Philip og Sofia har i tillegg tatt til sosiale medier, der de på Instagram gratulerer minstemann med den store dagen.

- Gratulerer elskede Gabriel. I ett år har du spredt glede til oss og storebror, skriver ekteparet, til et annet bilde av det blide bursdagsbarnet.

Flere tenner

Også da storebror fylte ett år 19. april i fjor, offentliggjorde det svenske hoffet noen nye og herlige bilder av Alexander.

På bildene den gang kunne man også se at den lille gutten begynte å vokse til. Han hadde i motsetning til lillebror fått tenner både oppe og nede på dette tidspunktet.

Bildene av prins Gabriel kommer altså ni måneder etter at den lille gutten ble døpt i i Drottningholms slottskyrka. Både familie, venner og medlemmer av kongefamilien var til stede under feiringen den gang.

Deltok ikke i dåpen

Prinsesse Sofia var i strålende humør under seremonien, og var ifølge Aftonbladet ikledd en folkedrakt fra Älvdalen, som er håndsydd av en av hennes slektninger.

Ved hennes side satt prinsesse Madeleine (36), som hadde på seg rosa kjole med matchende hårpynt og kåpe. Sistnevnte plagg fikk for øvrig dyrevernere til å se rødt den gang.

STOLT: Det var en tydelig stolt prinsesse Sofia som holdt prins Gabriel i armene sine da han ble døpt i desember i fjor. Foto: Anders Wiklund/TT/ IBL Bildbyrå/ NTB scanpix
STOLT: Det var en tydelig stolt prinsesse Sofia som holdt prins Gabriel i armene sine da han ble døpt i desember i fjor. Foto: Anders Wiklund/TT/ IBL Bildbyrå/ NTB scanpix Vis mer

Barna til prinsesse Madeleine og hennes ektemann Christopher O'Neill (44), Leonore (4) og Nicolas (3), deltok derimot ikke i dåpen.

- Når det gjelder offisielle sammenhenger er det dagsformen som avgjør om barn er med eller ikke, forklarte informasjonssjef ved det svenske hoffet, Margareta Thorgren, til Expressen.

Prinsesse Victoria (41) og prins Daniel (44) hadde imidlertid med seg sine barn, prins Oscar (2) og prinsesse Estelle (6) i kirken.

Sistnevnte fikk til og med i hedersoppdrag å fylle døpefonten med vann.

LES OGSÅ: Delte bilde av sin nyfødte sønn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer