Prins Nicolas:

Feirer med nye bilder av prinsen

Prinsesse Madeleines sønn fyller fire år i dag.

BURSDAGSBARN: Prins Nicolas fyller fire år lørdag 15. juni. Foto: Kungahuset / Prinsesse Madeleine
BURSDAGSBARN: Prins Nicolas fyller fire år lørdag 15. juni. Foto: Kungahuset / Prinsesse Madeleine Vis mer
Publisert

Lørdag 15. juni er ingen vanlig dag for den svenske kongefamilien. For fire år siden kunne nemlig prinsesse Madeleine (37) og Chris O'Neill juble over ha blitt foreldre for andre gang, da sønnen prins Nicolas kom til verden.

Paret hadde datteren prinsesse Leonere (5) fra tidligere.

I dag fyller som nevnt den lille prinsen hele fire år, og hans stolte mor har allerede delt sine gratulasjoner på sin Instagram-profil.

- Gratulerer så mye med dagen, søte Nicolas. Fyller fire år i dag, skriver hun til et nydelig portrett av den lille gutten.

Også det svenske kongehuset har delt et bilde av ham i sosiale medier.

- I dag fyller prins Nicolas fire år. Grattis!

I kommentarfeltene renner det inn med lykkeønskninger og gratulasjoner til bursdagsprinsen.

På bildene av den ferske fireåringen har han på seg en lyseblå skjorte og smiler varmt til kamera og fotografen, som ifølge det svenske kongehuset er hans mor, prinsesse Madeleine. Han er tydelig blitt eldre det siste året og har også fått ny sveis siden sist.

Fikk prinsetittel

Det er ikke kjent hvordan prinsen skal feire dagen, men ifølge Expressen vil feiringen av ham finne sted i Sverige da prinsesse Madeleine og familien skal tilbringe hele sommeren der.

Prins Nicolas ble født 15. juni 2015 på Danderyds sjukhus og den lille prinsen ble feiret over hele Sverige. Han fikk tittelen prins Nicolas av Sverige, hertug av Ångermanland, og er nummer ni i rekken til å arve den svenske tronen.

Fire måneder senere, i oktober 2015, ble prins Nicolas Paul Gustaf, som er hans fulle navn, døpt i Drottningholms slottskyrka. Samme kirke som også hans storesøster og lillesøster prinsesse Adrienne (1) er døpt i.

DÅPSBARN: Prins Nicolas på pappas arm da lillesøster prinsesse Adrienne ble døpt i fjor. Storesøster prinsesse Leonore sitter i midten. Foto: NTB Scanpix
DÅPSBARN: Prins Nicolas på pappas arm da lillesøster prinsesse Adrienne ble døpt i fjor. Storesøster prinsesse Leonore sitter i midten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
MAMMAS GUTT: Bare ett år gammel deltok prinsen i dåpen til fetteren prins Alexander. Foto: NTB Scanpix
MAMMAS GUTT: Bare ett år gammel deltok prinsen i dåpen til fetteren prins Alexander. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hektisk måned

Juni er en svært hektisk måned for den svenske kongefamilien. Den 6. juni feiret de nasjonaldagen og bare to dager senere hadde prinsesse Madeleine og ektemannen Chris bryllupsdag.

At prinsessens bursdag kommer bare to dager etter det igjen, altså 10. juni, kan sikkert høre tilfeldighetene til, men det spiller i hvert fall opp til at juni blir en skikkelig festmåned for den kjente familien.

For om knappe to uker, 27. juni, fyller Chris O'Neill 45 år.

BRYLLUPSDAG: Prinsesse Madeleine giftet seg med sin Chris O'Neill den 8. juni 2013. Foto: NTB Scanpix
BRYLLUPSDAG: Prinsesse Madeleine giftet seg med sin Chris O'Neill den 8. juni 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I år kunne imidlertid feiringen av prinsessens fødselsdag derimot gått rett vest. På grunn av sykdom, som Se og Hør tidligere har omtalt, måtte to av barna hennes være igjen i USA, og det lå lenge an til at de ikke klarte å komme seg til Sverige i tide for mors fødselsdag.

På bursdagenkom derimot kontrabeskjeden, skrev svenske Expressen.

Sykdom

Prinsesse Leonore og prins Nicolas har begge to ligget med feber og ørebetennelse den siste uken, og har derfor ikke hatt anledning til å reise til Sverige. Madeleine og hennes yngste datter, prinsesse Adrienne (1), reiste derfor alene til Sverige, mens pappa Chris måtte bli igjen med de to eldste barna.

- Det har ikke vært forsvarlig av oss å la dem fly, sa Ulrika Näsholm, informasjonssekretær ved Hoffet.

De gikk glipp av både nasjonaldagen på Skansen, men ren flaks skulle ha det til at de to ble friske før både bryllupsdagen og mamma Maddes bursdag. Expressen skrev at Chris dukket opp på bryllupsdagen i Sverige, et tegn på at barna også da var ankommet Sverige.

Mot alle odds er altså familien samlet i Sverige. Det bekrefter Margareta Thorgren, informasjonssjef ved Hoffet.

- De måtte vente en uke på grunn av sykdommen. I dag skal det feires sammen med nære og kjære - sammen med familien. Hun feirer privat, og det vil ikke være noe offisielt arrangement, sa informasjonssjefen.

LES OGSÅ: - Kommer sikkert til å gå på noen smeller

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer