Prinsesse Märtha Louise:

Feirer jul med kjæresten i USA

Det ble amerikansk juleidyll på prinsesse Märtha Louise og døtrene i år.

AMERIKANSK JUL: Her er prinsesse Märtha Louise fotografert på Slottet. Julebildene er derimot tatt et helt annet sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
AMERIKANSK JUL: Her er prinsesse Märtha Louise fotografert på Slottet. Julebildene er derimot tatt et helt annet sted. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I år var kongeparet samlet hos kronprinsfamilien på Skaugum for en storslått julefeiring. Der feiret de også i fjor, da store deler av familien var samlet. Også prinsesse Märtha Louise (50) og barna var til stede da.

I år blir julen feiret uten Märtha og barna. De hadde lagt andre planer - utenfor de norske landegrensene.

Feirer i solfylte California

Etter hva Se og Hør erfarer satte Märtha og alle tre døtrene seg på et fly til USA før jul, for å feire med Durek Verrett (47) i solfylte Los Angeles. Der skal de ha planer om å bli værende til etter nyttår.

Julefeiringen er også blitt fanget i små glimt på sosiale medier. Durek har selv delt et bilde på Instagrams historiefunksjon, hvor man ser ham posere sammen med blant andre kjæresten Märtha Louise, Leah Isadora (16) og Maud Angelica (18).

JULEKOS: Durek, Marthä Louise, Leah Isadora, Maud Angelica og venner. Foto: Instagram / Shamandurek
JULEKOS: Durek, Marthä Louise, Leah Isadora, Maud Angelica og venner. Foto: Instagram / Shamandurek Vis mer

Flere er kledd i alve-kostymer og har et stort glis om munnen. Emma Tallulah (13) er derimot ikke å se på bildet, men skal altså være til stede.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle mener det kan være flere grunner til at prinsessen har tatt med familien sin til Durek i år.

- Durek har feiret jul i Norge to ganger, så nå var det kanskje på tide at han fikk vise frem sin julefeiring i Los Angeles til kjæresten og bonusdøtrene. Familien har jo dessuten hatt planer om å flytte dit, så da er det jo naturlig om barna vil bli enda bedre kjent med byen først, sier hun.

Et godt forhold

Se og Hør skrev nylig om Dureks helsetilstand, og om hvordan prinsessen har vist uvurderlig støtte til kjæresten sin. Han har blitt nyresyk igjen, og må ha dialyse flere ganger i uka. Derfor kan han ikke reise langt.

Vagle peker av den grunn på helsetilstanden som en av grunnene til at julen blir feiret i USA og ikke her hjemme i Norge. Prinsesse Märtha Louise har reist jevnt og trutt til USA i år, i stedet for at de har vekslet på å besøke hverandre slik som tidligere.

Kongen hilser til folket før jula setter inn. Video: NRK. Vis mer

Reisene har derimot vært uten døtrene.

- Familien er nok svært glad for å være samlet igjen. Durek virker som han har et svært godt forhold til prinsessens døtre, men nå var det en stund siden de hatt møtt ham, sier Vagle.

Lys i mørket

Prinsesse Märtha Louise og barna feiret som nevnt julen sammen med kongefamilien på Skaugum i fjor. Det var et unntak, sier Caroline Vagle.

– Prinsessen har tradisjonelt sett feiret annenhver jul med kongeparet, og annenhver jul hjemme i Lommedalen eller med Aris familie. Det er derfor ikke unaturlig at hun ikke er med kongefamilien i år, sier hun.

Julen fikk imidlertid en annen betydning for to år siden, da Ari Behn døde. Märtha Louise har vært åpen om sorgen, også i år.

Før jul delte hun et bilde på Instagram av en julekalender, sydd av blant andre dronning Sonja (84) og gitt til prinsesse Märtha Louise en gang i tiden. Kalenderen mener Märtha bidrar til lys i et mørke de kan oppleve i førjulstiden.

«Noen ganger er det tungt før jul. Dagene er mørke og vi fylles med savn og sorg. Likevel har jeg funnet ut at vi tar jula tilbake. At vi skal sammen klare å sette pris på denne tiden, i hvert fall nå og da. At vi skal glede oss til jul innimellom, selv om vi kjenner på tomhet og savn», skrev hun blant annet.

LES OGSÅ: Slik feirer kjendisene jul

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer