Feirer Charles fire dager i strekk

Men vår egen konge kan ikke komme... Se festbildene!

FEIRER PRINSEN: Prins Charles møter dansere backstage under "We Are Most Amused" i New Wimbledon Theatre i anledning hans 60-årsdag. Se flere bilder nederst i saken! Foto: AP
FEIRER PRINSEN: Prins Charles møter dansere backstage under "We Are Most Amused" i New Wimbledon Theatre i anledning hans 60-årsdag. Se flere bilder nederst i saken! Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se bilder fra feiringen nederst i saken!

SEHER.NO: Fredag fyller prins Charles 60 år, og torsdag ettermiddag og kveld feires det i London. 

En kongelig bursdag feries selvsagt med brask og bram. I fire dager feirer den britiske kongefamilien
tronfølgeren sin.

Ifølge Svensk Damtidning har festfikseren Michael Fawcett satt sammen det som skal være et fantastisk partyskjema for prinsen.

Onsdag kveld startet feiringen på New Winbledon Theatre, hvor blant annet kjente komikernavn som Robin Williams (56), John Cleese (69) og Rowan Atkinson (53) sto på scenen.

Forestillingen gikk under navnet "We Are Most Amused", og var til innsamling for Charles'  veldedighetsfond.

- Jeg har selv møtt prins Charles ved noen anledninger - og opplever ham som en engasjert person med stor humoristisk sans. Sist jeg møtte ham i hans hjem, Clarence House, lot Camilla vente på seg... Da kikket han lattermildt på armbåndsuret sitt flere ganger - og sa med glimt i øyet: "Er det ikke typisk kvinner...?" Og da hun endelig kom, klarte han ikke å skjule hvor forelsket han var..., forteller Se og Hørs hoffreporter Kjell Arne Totland til Seher.no.

Torsdag inviterer dronning Elizabeth (82) til fest på Buckingham Palace.

Blant de 150 gjestene, kommer vi til å se kremen av verdens kongeligheter, skriver nettsiden.

Kong Harald kommer ikke
Men vårt egen konge kommer ikke på festen, og lar heller kongehuset representeres av dronning Sonja og kronprins Haakon.

Kongehuset.no melder at kong Harald torsdag skal motta Honorary Freedom of Newcastle under et besøk i byen. Dermed blir han æresborger av Newcastle.

Seremonien vil også markere 40-årsjubileet for åpningen av Newcastle Civic Centre, som ble åpnet av kong Olav 14. november 1968.

Også Olav mottok prisen vår nåværende konge får torsdag.

- Det er selvsagt en stor ære for kong Harald å bli utnevnt til æresborger av Newcastle. Og han er i godt selskap. Store statsledere som Nelson Mandela bærer også tittelen. Men for kong Harald betyr det sikkert like mye at hans far, kong Olav, også ble utnevnt til æresborger av byen for noen tiår siden, sier Totland til Seher.no.

Hundre nære venner på fest
Fredag skal Charles og hans Camilla Parker-Bowles (61) møte ungdommer som vil fortelle dem om hjelpen de har fått gjennom veldedighetsfondet, og lørdag er det fest igjen.

Da inviterer Camilla på en privat middag på slottet Highgrove for hundre av prinsens nærmeste venner.

Det blir Rod Stewart (63) som skal opptre før den fem retter store middagen - helt gratis.

- Stewarts show er hans presang til prinsen, sier en talsmann for Clarence House til nettsiden.

Totland sier til Seher.no at Charles i dag nok merker i langt større grad enn før at han blir satt pris på av briter flest - og at det er tydelig at det varmer.

- Charles kom i mange år i skyggen av kvinnene i sitt liv. Først mamma Elizabeth, Dronningen - naturlig nok - og så av sin første kone, prinsesse Diana. I dag tror jeg han føler at han blir satt pris på som den han er og for de kvaliteter han har..., sier hoffreporteren.

Har du et tips om de kongelige? Tips oss på [email protected]

LES MER om de kongelige her!

Se bilder fra showet "We Are Most Amused" under:

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer