FYLLER ÅR: Etter et travelt år med besøk på blant annet Sydpolen og i Alaska – i tillegg til fullt program i Norge –, feirer Kong Harald 79-årsdagen utenlands sammen med Dronning Sonja. Foto: Scanpix
FYLLER ÅR: Etter et travelt år med besøk på blant annet Sydpolen og i Alaska – i tillegg til fullt program i Norge –, feirer Kong Harald 79-årsdagen utenlands sammen med Dronning Sonja. Foto: ScanpixVis mer

Feirer bursdagen i utlandet

I dag fyller Kong Harald 79 år.

MED PÅ TUR: Se og Hørs kilder bekrefter at Dronning Sonja er med Kong Harald på utenlandstur. Foto: NTB scanpix
MED PÅ TUR: Se og Hørs kilder bekrefter at Dronning Sonja er med Kong Harald på utenlandstur. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: I dag har Kong Harald bursdag og 79-årsdagen feires – i kjent stil – utenlands.

Haakon (42) har vært kronprinsregent siden 14. februar, noe som vil si at Kongen har vært bortreist en ukes tid allerede. Det siste han gjorde før han dro var å erklære ungdoms-OL for åpnet, samt stolt se barnebarnet Ingrid Alexandra (12) tenne ilden.

Forløpig er det ingen som vet hvor den store dagen feires, men tidligere har Harald tilbrakt den i Australia og Russland. Sistnevnte må kunnes si å ha vært en drømmebursdag for vår sportsfrelste Konge; den gang var han nemlig i Sotsji for å overvære de olympiske vinterlekene.

Man vet heller ikke hvordan dagen skal feires, men etter det Seoghør.no kjenner til er Dronning Sonja med på turen. I 2012 fortalte Kongen selv at han ikke lenger er så begeistret for bursdager.

– Bursdagen min? Da skal jeg reise bort. Jeg skal ikke feire. (...) Jeg er ikke så veldig opptatt av fødselsdager lenger. Det er kanskje naturlig, sa han til Dagbladet Magasinet i forbindelse med 75-årsdagen sin. 


LES OGSÅ: Dronningen gjør som «Sex- og singelliv»-stjernen