HURRA: I Norge går flaggene til topps for kong Harald 21.februar, men selv er han i Russland og heier på de norske OL-utøverene.  Foto: All Over Press
HURRA: I Norge går flaggene til topps for kong Harald 21.februar, men selv er han i Russland og heier på de norske OL-utøverene. Foto: All Over PressVis mer

Feirer bursdag i Sotsji

Sportskongen kan få norsk gull i bursdagsgave.

SEOGHØR.NO: Fredag 21.februar fyller kong Harald 77 år - og dagen feires på aller beste vis for den sportsinteresserte kongen! Han er nemlig i Sotsji for å overvære de olympiske vinterlekene.

Ifølge kongehusets nettsider er kongeparet i OL-byen fra 17. til 22.februar.

Det er foreløpig uvisst hvilke arrangementer kongen skal overvære, men bursdagen hans kan bli en spennende dag med blant annet curling-finale for menn og skiskytterstafett for kvinner på programmet. Det er slett ikke usannsynlig at bursdagskongen kan feire 77-årsdagen med norsk gull!

Ifølge TV2s skiskytingsekspert Ole Kristian Stoltenberg ser det lyst ut for skiskytterne.

– Alle de norske kan ta gull. Det begrunner jeg med at samtlige har vært på pallen i verdenscupen denne sesongen, sier Stoltenberg til TV2, og legger til:

– Aldri før har en norsk skiskyttertropp vært bedre besatt.

Sportskongen har allerede stilt opp i forbindelse med vinterlekene i år. Sammen med «Senkveld»-programlederne Thomas Numme  og Harald Rønneberg varmet han nemlig opp TV-seerne til til OL med en hyggelig sportsprat på Kongsseteren.

Under intervjuet snakket idrettskongen om sine opplevelser og minner fra vintersportens idrettshistorie - og da var ikke OL i Lillehammer for 20 år siden til å komme utenom:

– Det var en stor opplevelse og det var en litt rar opplevelse, fortalte kongen og la til:

– Nei, det ble en litt «utenom kroppen»-opplevelse.

LES OGSÅ: Nær døden ni år gammel