Feirer 79 år med flere fjellturer

Dagens kongelige bursdagsbarn har ingen planer om å ligge på latsiden i sommer.

GLAD I FJELLET: Dronning Sonja har i hele sitt liv vært glad i å bevege seg ute i naturen. Her er hun avbildet i forbindelse med NRK-programmet «Fjelldronningea». Foto: NRK
GLAD I FJELLET: Dronning Sonja har i hele sitt liv vært glad i å bevege seg ute i naturen. Her er hun avbildet i forbindelse med NRK-programmet «Fjelldronningea». Foto: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO:  I dag flagges det over hele vårt langstrakte land. Dronning Sonja har bursdag, og fyller 79 år!

I og med at dronningen har bursdag i sommerferien har hun i alle år invitert familie og venner til feiring i sitt hytteparadis på Mågerø på Tjøme, hvor det vanligvis står både smokingselskap ved bassenget og båttur på programmet.

Kongehytta på Mågerø har alltid hatt en spesiell plass i dronningens hjerte - og hun kjenner området rundt som sin egen bukselomme. Allerede som lite barn ferierte hun på Haraldsens-familiens landsted på Tjøme.

FEIRER DAGEN PÅ MÅGERØ: Dronning Sonja har gjort det til en tradisjon å feire sin bursdag på kongeparets feriested på Mågerø Foto: Se og Hør
FEIRER DAGEN PÅ MÅGERØ: Dronning Sonja har gjort det til en tradisjon å feire sin bursdag på kongeparets feriested på Mågerø Foto: Se og Hør Vis mer

Etter et travelt halvår, nyter nok både bursdagsdronningen og hennes ektemann at roen har senket seg.

De har et travelt halvår bak seg med jubileumsfeiring, og var senest på jubileumsreise langs norskekysten i 11 dager før ferien startet. Fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør, ble de hyllet for sine 25 år som landets kongepar.

Flere fjellturer på programmet

FÅR SKRYT FOR STILEN:  I forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014 dukket Sonja opp i perlebrdert jakke med matchende belte over en mørkeblå kjole. Kjendisstylist er imponert over dronningens stilvalg. Foto: Andreas Fadum
FÅR SKRYT FOR STILEN: I forbindelse med grunnlovsjubileet i 2014 dukket Sonja opp i perlebrdert jakke med matchende belte over en mørkeblå kjole. Kjendisstylist er imponert over dronningens stilvalg. Foto: Andreas Fadum Vis mer

At dronningen fyller 80 år til neste år, er nesten ikke til å tro. Hun  er sprek som få, og viste det senest på jubileumsreisen da hun hoppet i turskoene og gikk til fjells under besøket i Bodø.

Og i kjent stil står det enda flere fjellturer på programmet i løpet av sommeren. Hun har faktisk også tre offisielle programposter i Nord-Norge i juli, hvor alle dreier seg om naturen som hun verdsetter så høyt.

12.juli forestår Sonja den offisielle åpningen av stien Fyrvokterveien på Sørøya i Hammerfest, og dagen etter er hun til stede ved markeringen av Reisa nasjonalparks 30-årsjubileum.

14. juli innvier Sonja "Dronningvarden" på Stortinden i Raftsundet.

Imponerte Jan Thomas

En av mange nordmenn som ikke legger skjul på sin begeistring for bursdagsbarnet er kjendisstylist Jan Thomas.

I forbindelse med dronningens bursdag for to år siden, roste han hennes gode stil, blant annet antrekket hun bar i forbindelse med grunnlovsjubileet.

- Dette er et av mine favorittantrekk på deg, fordi alt stemmer. Du er fantastisk i kongeblå, og detaljene i jakken og vesken er magisk. Her er også hår og makeup på sitt beste.

LES OGSÅ: Haakon reddet Mette-Marit fra regnet

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer