Hertuginne Meghan om George Floyd:

- Feil å ikke si noe

Hertuginne Meghan tar bladet fra munnen om situasjonen i USA.

RØRT: Hertuginne Meghan snakket om George Floyds død da hun talte til avgangselever på sin tidligere skole. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Etter at den 46 år gamle afroamerikaneren George Floyd mistet livet etter politivold forrige uke, har en enorm bevegelse i kampen mot rasisme vokst fram.

Flere av verdens største stjerner har delt sine meninger, og nå gjør også hertuginne Meghan (38) det. Flere utenlandske medier, deriblant Sky News, skriver at hertuginnen delte flere ord med studentene ved sin gamle skole, Immaculate Heart High, i Los Angeles.

- George Floyds liv var viktig. Breonna Taylors liv var viktig. Philando Castiles liv var viktig. Tamir Rices liv var viktig, sier Meghan i videoen, samtidig som hun påpeker at det er flere navn som ikke er kjent.

- Som vi har sett den siste uka er det som skjer i landet vårt, og i staten vår og i hvert hjem i Los Angeles fullstendig tragisk, sier hun innledningsvis.

Minneverdige ord

Meghan innrømmer at hun var usikker og nervøs på hva hun skulle si og hvor hun skulle starte, men forteller at hun innså at den eneste feilen man kan gjøre er å ikke si noe som helst.

Hertuginnen benyttet også anledningen til å beklage overfor de unge som må vokse opp i verden hvor rasisme fremdeles eksisterer.

38-åringen minnes at da hun gikk på skolen, ble hun fortalt at hun skulle sette andres behov foran sin egen frykt. Disse ordene vil følge henne hele livet, forteller hun.

- Jeg har tenkt mer på det den siste uka enn noen gang tidligere.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner opp om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Ut mot rasisme

Da prins Harry først ble sammen med Meghan måtte Kensington Palace be folk om å la Meghan være i fred, etter at hun hadde mottatt en storm av hat og kritikk - hovedsakelig på grunn av etnisiteten sin.

Meghan, som den gang var skuespiller og gikk under etternavnet Markle, er halvt afroamerikaner. Det har hun mottatt rasistiske kommentarer for.

I uttalelsen fra kongehuset i begynnelsen av parets forhold, kritiserte prins Harry det han beskrev som «rasekritiske undertoner» i pressen. Også da forholdet først ble bekreftet, kom det fram at 38-åringen hadde mottatt hets.

- Kjæresten hans, Meghan Markle, har vært utsatt for hets og trakassering, het det i uttalelsen.

Det skal blant annet være snakk om ærekrenkelser og rasistiske uttalelser.

- Prins Harry er bekymret for Meghan Markles sikkerhet og er dypt skuffet over at han ikke kunne beskytte henne. Det er ikke riktig at miss Markle etter noen måneders forhold til ham skal bli utsatt for en slik stormfull situasjon. Han vet at folk vil si at: «det er prisen å betale», og: «det er spillereglene». Han er uenig med dem. Det er ikke et spill - det er livet hans og hennes, skrev hoffet, ifølge The Telegraph.

KRITIKK: Den norske komikeren Espen Eckbo er kanskje best kjent for sine mange rollefigurer og karakterer. Nå er det spesielt én karakter som har fått Instagram-brukere til å se rødt. Vis mer

LES OGSÅ: Märtha Louise ut etter rystende dødsfall

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer