Kronprinsesse Marie-Chantal

Farger håret hver uke

Kronprinsesse Mette-Marits venninne besatt av håret sitt.

I NORGE: Eks-kronprins Pavlos av Hellas og hans kone Marie-Chantal i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras 18-feiring. Foto: Lise Åserud / NTB
I NORGE: Eks-kronprins Pavlos av Hellas og hans kone Marie-Chantal i forbindelse med prinsesse Ingrid Alexandras 18-feiring. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Eks-kronprinsesse Marie-Chantal av Hellas (53) er kjent for sin svært elegante stil. Hun driver et eksklusivt barneklesmerke som bærer hennes eget navn, og hun er selv alltid utsøkt kledd.

Den stilsikre kronprinsessen er gjerne først ute med det siste fra motehus som Valentino og Prada. Hun er dessuten stor fan av merker som Ulla Johnson og Zimmermann.

Det er dog ikke bare antrekket som alltid planlegges til fingerspissene av Marie-Chantal. Hennes datter, prinsesse Maria-Olympia (26), avslører nemlig overfor Tatler at moren er langt over normalen opptatt av hårsveisen sin.

HEI SVEIS: Da Marie-Chantal og Pavlos var til stede under feiringen av det norske kongeparets 80-årsfest, reddet sistnevnte sveisen til kona med en paraply. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB
HEI SVEIS: Da Marie-Chantal og Pavlos var til stede under feiringen av det norske kongeparets 80-årsfest, reddet sistnevnte sveisen til kona med en paraply. Foto: Rune Hellestad/UPI/Shutterstock/NTB Vis mer

- Moren min er besatt av hår. Hun føner håret tre ganger i uken og farger håret hver uke, forteller datteren.

- Hun har alltid feilfritt hår. Det er hennes besettelse - og jeg forstår det. Det får henne til å føle seg bra, fortsetter hun, og legger til at hun akkurat som sin mor aldri går noen steder uten hårbørste.

HOLD UT: Kong Harald var i kjent stil spøkefull da han talte i barnebarnet 18-årsdag. Video: NRK. Vis mer

Milliardærarving

Den hårfrelste kronprinsessen ble født i London i 1968, og er datter av den amerikanske tax free-milliardæren Robert Warren Miller og ecuadorianske María Clara Pesantes Becerra.

I 1992 forelsket hun seg i den eldste sønnen til dronning Anne-Marie og Konstantin II, som var Hellas' kongepar frem til monarkiet ble avskaffet i 1974.

- Vi klikket. Det var kjærlighet ved første blikk. Jeg visste at han var personen jeg skulle gifte meg med, fortalte hun i et intervju med Vanity Fair i 2008.

Det tok dog litt tid før hun ville møte ham.

TIKTOK: Durek Verrett slettet en Tiktok-sketsj hvor prinsesse Märtha Louise blir «angrepet». Video: @ShamanDurek / Tiktok Vis mer

Marie-Chantal og Pavlos giftet seg i et storslått bryllup i London 1. juli 1995. Bryllupet ble påkostet av faren Robert Miller, og skal ha hatt en prislapp på utrolige 1.5 millioner dollar.

Over 1400 gjester deltok - blant dem dronning Elizabeth (96), prins Charles (73) og nå avdøde prinsesse Diana.

Mette-Marits venninne

I dag er fortsatt paret godt gift og nyter livet som storfamilie. De har nemlig hele fem barn, som de gjerne reiser verden rundt på ferie med.

I tillegg til deres allerede nevnte datter, prinsesse Maria-Olympia, har de fire gutter: prins Constantine-Alexios (23), som går under kallenavnet Tino, prins Achileas Andreas (22), som går under kallenavnet Achi, prins Odysseas Kimon (17) og prins Aristedes Stavros (14).

NORSK PRINSESSEBURSDAG: Prins Aristidis-Stavros, prinsesse Maria-Olympia og prins Constantine-Alexio var gjester i prinsesse Ingrid Alexandras offisielle 18-årsfeiring. Foto: Lise Åserud / NTB
NORSK PRINSESSEBURSDAG: Prins Aristidis-Stavros, prinsesse Maria-Olympia og prins Constantine-Alexio var gjester i prinsesse Ingrid Alexandras offisielle 18-årsfeiring. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Tre av dem var faktisk i Norge sammen med foreldrene under den offisielle feiringen av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag i juni.

BLEMME PÅ DIREKTEN:Prinsesse Madeleine var på besøk i hjemlandet Sverige. Under et intervju av åpningen gikk det litt i ball for prinsessen. Video: Pelle T Nilsson. Vis mer

De to familiene er svært gode venner, som knyttet sterke bånd den tiden det norske kronprinsparet bodde i London på begynnelsen av 2000-tallet. Spesielt Mette-Marit og Marie-Chantal fant tonen, og har hatt mye med hverandre å gjøre i alle år siden.

Pavlos er for øvrig fadder til prins Sverre Magnus (16), mens Mette-Marit er fadder til Pavlos og Marie-Chantals nest yngste prins, Odysseas Kimon.

LES OGSÅ: Fremtidens konger og dronninger

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer