Megan Markle og prins Harrys bryllup:

- Faren min vil dessverre ikke delta i bryllupet

Kensington Palace bekrefter at faren til Meghan Markle ikke skal delta i bryllupet 19. mai.

BEKREFTER: Meghan Markle bekrefter i en uttalelse via Kensington Palace at faren ikke skal delta i bryllupet. Foto: NTB Scanpix
BEKREFTER: Meghan Markle bekrefter i en uttalelse via Kensington Palace at faren ikke skal delta i bryllupet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I en Twitter-melding fra Kensington Palace torsdag bekrefter Meghan Markle (36) at faren ikke kommer til bryllupet 19. mai.

Det vil også si at han ikke skal følge henne til alters.

- Jeg har alltid brydd meg om min far, og jeg håper han får den freden han trenger for å fokusere på helsen sin, skriver Meghan videre i meldingen.

Hasteoperasjon

Tidligere denne uken ble det kjent at faren til Meghan skal gjennomføre en hjerteoperasjon, og at han derfor ikke kan reise til England til bryllupet.

- Legene vil gå inn og fjerne en blokkering, lege skade og plassere et stent der det trengs, sa han til TMZ.

LES ALT OM PRINSEBRYLLUPET HER!

Ifølge Lommelegens lege for hjerte- og karsykdommer, Hans Thorbjørn Rydningen, er det er høyst nødvendig at faren til Meghan Markle må ta denne operasjonen.

- Denne hjertefeilen kan gi hjerteinfarkt og i verste fall kan man dø av det, eller få en stor skade på hjertemuskelen, hvis man ikke gjør noe med det, uttalte han i et tidligere intervju med til Se og Hør.

Kan ikke fly

Rydning kunne da fortelle at sannsynligheten for at faren til Meghan Markle rekker bryllupet, var lav.

- Etter slike prosedyrer skal man normalt ikke fly før etter ei uke, dersom man ikke har hatt et hjerteinfarkt eller har andre forhold som gjør at det bør gå lengre eller kortere tid. Dette avhenger blant annet av hvor stabil situasjonen er og hvor lang flyreisen er. Flyturen fra USA til England er lang, og man skal etter retningslinjene vente ei uke med å fly, sa han.

Saken fortsetter under:

ANDRE KÅR: Meghan Markle kommer fra USA, og har en helt annen oppvekst enn sin utkårede. Her er hun fotografert som tenåring sammen med faren, Thomas Markle. Foto: Privat, NTB scanpix
ANDRE KÅR: Meghan Markle kommer fra USA, og har en helt annen oppvekst enn sin utkårede. Her er hun fotografert som tenåring sammen med faren, Thomas Markle. Foto: Privat, NTB scanpix Vis mer

- Det er åpenbart stressende for pårørende i slike situasjoner. Hjerte og hjertefunksjonen er som kjent vesentlig for livet vårt, så hjertesykdom er alltid en belastning for både pasient og pårørende. Men som sagt bruker disse type operasjoner/inngrep å gå bra, la han til.

Frem og tilbake

Hvorvidt faren til Meghan skulle komme i bryllupet eller ikke har vært et betent tema de siste dagene.

Mandag meldte amerikanske TMZ at Thomas Markle, som egentlig skulle leie datteren til alteret, hadde trukket seg fra å delta i bryllupet på grunn av et angivelig paparazzi-samarbeid.

Ifølge nettstedet skal han ha vært redd for at hendelsen gjorde datteren og prins Harry flau.

Så kom kontrabeskjeden tirsdag formiddag: Markle hadde angivelig ombestemt seg, og ville komme i bryllupet likevel.

Ga opp håpet

TMZ hevdet videre at Meghan skal ha sendt faren sin meldinger tirsdag, og fortalt ham at hun er glad i ham og er bekymret for helsetilstanden hans.

Meghan bærer ikke nag til ham for avtalen han gjorde med paparazzi-byrået, som tok oppstilte bilder der han later som om han forbereder seg til bryllupet, sa Markle til TMZ.

Han legger til at han har tenkt nøye over hva som skjedde, og synes ikke paparazzi-bildene var et alvorlig overtramp, men at det likevel var «dumt gjort».

KONFLIKT: Prins Harrys fremtidige kone, Meghan Markle, har vært i konflikt med søsteren sin i flere år. Nå sier søsteren Samantha at hun elsker Meghan, og håper å bli invitert i bryllupet hennes. Video: Expressen Vis mer

LES OGSÅ: Meghans krise etter farens avlysning

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer