Prins Carl Philip:

Får skryt for familie-valg

Tar en pause fra racingkarrieren for å fokusere på familielivet.

TAR EN PAUSE: Prins Carl Philip (39) tar nå en pause fra racingkarrieren, fordi han heller vil fokusere på familielivet. Foto: Anna-Lena Ahlström/ Kungahuset.se
TAR EN PAUSE: Prins Carl Philip (39) tar nå en pause fra racingkarrieren, fordi han heller vil fokusere på familielivet. Foto: Anna-Lena Ahlström/ Kungahuset.se Vis mer
Publisert

Svenske prins Carl Philip (39) har i flere år brukt mye tid på motorsport, og det har vært en kjent sak at han har fokusert mye på racingkarrieren sin.

Nå kan prinsen derimot selv meddele at han tar en pause fra sporten det kommende året, for å fokusere på prinsesse Sofia (34) og de to prinsebarna Alexander (2) og Gabriel (1), ifølge det svenske nettstedet Hänt.

IVRIG: Prinsen har i flere år vært en ivrig motorsportutøver, og kjører for Cyan racing. Foto: NTB Scanpix
IVRIG: Prinsen har i flere år vært en ivrig motorsportutøver, og kjører for Cyan racing. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nyheten delte han selv på prinseparets Instagram-konto.

«I 2019 kommer jeg til å fokusere på familien min og satser heller mot 2020 når det gjelder racing. Jeg utelukker derimot ikke noe kjøring i løpet av året, for å opprettholde kjøringen», skrev prinsen sammen med et bilde av ham selv og eldstesønnen.

Mye støtte

Kommentarfeltet renner over av støtteerklæringer, og mange mener prinsen har tatt det riktige valget ved å sette familien sin i første rekke.

- Riktig prioritering, prinsen. Barnas oppvekst går ikke i reprise. Racerbanene vil fortsatt være der, skrev en bruker.

- Så klokt! Barna er bare små i en kort periode i livet, kommenterte en annen.

Prinsen har over en lengre periode kjørt for Cyan racing, som også støtter beslutningen.

- Vi støtter han i beslutninger og ser frem til framtidige samarbeid, skriver leder for Cyan racing, Christian Dahl, i en pressemelding, ifølge SVT.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Har skrevet bok

I likhet med de fleste andre kongelige par, har også prins Carl Philip og prinsesse Sofia mye å gjøre, og har ofte mange baller i luften samtidig.

Tidligere i februar slapp de selv nyheten om at de hadde skrevet en bok.

En av parets hjertesaker har lenge vært å motvirke nettmobbing, og de valgte derfor å skrive en bok som rettet seg mot foreldre som har barn på nett.

Boka er et samarbeid mellom prinseparets stiftelse og organisasjonen BRIS.

«Vi er stolte over å kunne presentere Håndbok for Nettforeldre! Håndboken skal gjøre samtaler om livet på nett lettere for barn/unge og voksne. Boken sendes ut denne uken til alle husholdninger i Sverige med barn som fyller 10 år i år», skrev de på Instagram.

Tobarnsforeldre

I 2017 kunne prinsen og prinsesse Sofia stolt vise frem sitt nye familiemedlem, prins Gabriel Carl Walther.

Den vesle prinsen kom til verden 31. august, nesten halvannet år etter paret fikk sin førstefødte, prins Alexander.

I et intervju med bladet Kupé ga paret et lengre intervju der blant annet småbarnslivet var et tema.

De da nybakte tobarnsforeldrene meldte om en kaotisk periode på Villa Solbacken, og la ikke skjul på at hverdagen har vært preget av våkenetter og bleieskift.

- Det er kaos. Man må spise middag ganske sent. Det er litt annerledes med to barn enn med ett, sa prins Carl Philip, mens Sofia sa seg enig:

- Vi prøver å skape så mye familietid som mulig om kveldene og å få rutiner på plass. Men spør meg igjen om noen få måneder, haha. Gabriel sover og spiser mest nå, men vi har fortsatt noen små glimt av at det er tøffere med to barn. Men det er også dobbelt så mye kjærlighet, skrøt hun.

Villa Solbacken

For drøyt et år siden flyttet paret inn på Villa Solbacken, som ligger på Djurgården i Stockholm.

Huset tilhørte kong Carl Gustavs onkel og gudfar, prins Bertil, som etterlot huset til Carl Philip i sitt testamente. Prins Bertils enke, prinsesse Lilian, bodde i villaen frem til sin død i 2013.

VILLALIV: Denne flotte villaen, som prins Carl Philip har arvet av sin onkel, prins Bertil, er familiens nye hjem. Foto: NTB Scanpix
VILLALIV: Denne flotte villaen, som prins Carl Philip har arvet av sin onkel, prins Bertil, er familiens nye hjem. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Familien på fire har gjort det tydelig at de stortrives i den flotte villaen. Dette kom frem under et besøk på en skole i Hong Kong i 2017, der Carl Philip ble spurt av en av elevene hvor han og prinsessen bodde, meldte Expressen.

- Nå har jeg, min kone og våre to barn flyttet inn på Djurgården. Vet du hvor Djurgården ligger? Vi bor rett ved kanalen, det er veldig koselig, svarte Carl Philip på spørsmålet fra den nysgjerrige eleven.

Under besøket ble prinsen også spurt om hva han liker å gjøre på fritiden.

- Jeg er glad i sport! Gå på ski, spille fotball eller hva som helst. Det får meg til å føle meg bra, svarte Carl Philip, og la til at grafisk design også er noe han interesserer seg stort for.

LES OGSÅ: - Carl Philip tatt med buksene nede

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer