Hertuginne Kate:

Får skryt etter modig antrekksvalg

Hertuginne Kate (35) gjenbrukte kjole fra datterens dåp.

HYLLES: Hertuginne Kate og prins William besøkte Belgia denne uken der hertuginnen valgte å gjenbruke en kjole. Her med datteren Charlotte (3) i Tyskland 21. juli. Foto: NTB Scanpix
HYLLES: Hertuginne Kate og prins William besøkte Belgia denne uken der hertuginnen valgte å gjenbruke en kjole. Her med datteren Charlotte (3) i Tyskland 21. juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Denne uken er hertuginne Kate (35) og prins William (35) i Belgia for å markere slaget om Passchendaeles 100-årsjubileum.

Hertuginnen bar en hvit kjole fra designeren Alexander McQueen for anledningen, matchet med grå hæler og en hvit hatt. På kragen hadde hun festet en poppy-blomst som symboliserer minnet av soldater som døde i krig.

Antrekksvalget har vakt oppsikt i etterkant. Kjolen brukte hun nemlig også i dåpen til datteren Charlotte (3) i 2015, ifølge OK Magazine.

I SAMME KJOLE: Hertuginne Kate valgte å bruke en kjole hun har hatt på seg tidligere i Belgia denne uken. Bildet til høyre er fra dåpen til datteren Charlotte. Foto: NTB Scanpix
I SAMME KJOLE: Hertuginne Kate valgte å bruke en kjole hun har hatt på seg tidligere i Belgia denne uken. Bildet til høyre er fra dåpen til datteren Charlotte. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Våkne tilskuere la også merke til at Kates designerhatt fra John Locke har blitt brukt tidligere, men da i forbindelse med et militær-arrangement for to år siden.

Den gangen brukte Kate den med en blå kjole som for øvrig matchet sønnen Georges (4) antrekk.

Mette-Marit med miljøengasjement

Det tilhører sjeldenheten at kongelige gjenbruker antrekk fra tidligere, men Kate har gjentatte ganger overrasket med både gjenbruk og kjoler fra billigere merker.

Også vår egen Mette-Marit har brukt samme kjole til flere anledninger. I 2012 strålte hun i Luxembourg i spesialdesignetkjole fra vennen Peter Dundas for Pucci.

I 2013 brukte hun kjolen igjen da det ble tatt bilder av kronprinsparet i forbindelse med deres 40-årsdag.

Den røde kjolen fra Pucci understreket kronprinsessens miljøengasjement, fortalte kongehusekspert Caroline Vagle til Se og Hør den gangen. Ikke fordi hun bruker den om igjen, men fordi den er laget av økologisk silke og resirkulerte glassperler.

GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit dukket opp i denne røde kjolen under kronprinsbryllupet i Luxembourg. Kronprinsessen tok kjolen i bruk igjen på bildene av kronprinsparet tatt i forbindelse med deres 40-års. Foto: Kongehuset.no/All over press
GJENBRUK: Kronprinsesse Mette-Marit dukket opp i denne røde kjolen under kronprinsbryllupet i Luxembourg. Kronprinsessen tok kjolen i bruk igjen på bildene av kronprinsparet tatt i forbindelse med deres 40-års. Foto: Kongehuset.no/All over press Vis mer

Kreasjonen var et resultat av en utfordring fra motebloggeren Livia Firth (47) som er gift med Oscar-vinneren Colin Firth (56).

Siden 2009 har Livia utfordret kjendiser til å bære miljøvennlig mote på den røde løperen gjennom sin Green Carpet Challenge .

– Vi er veldig glade over vår første kongelige utfordring, skrev Firth på sin blogg hos Vogue da Mette-Marit dukket opp i kjolen i Luxembourg.

Brukte sko til 1500 kroner

Etter bryllupet med prins William i 2011, fikk Kate skryt for å bruke blant annet samme sko opptil flere ganger.

De skoene som Kate brukte oftest, var et par elegante pumps med stiletthæl fra den britiske designeren L. K. Bennett.

FAVORITTENE: Det var tydelig at hertuginne Kate hadde et par favoritthæler i 2011. Foto: All Over Press/Stella Pictures
FAVORITTENE: Det var tydelig at hertuginne Kate hadde et par favoritthæler i 2011. Foto: All Over Press/Stella Pictures Vis mer

Skoene var relativt rimelige, i hvert fall for en hertuginne. De anvendelige skoene koster omtrent 1500 kroner, mens lignende sko fra den franske kjendisfavoritten Christian Louboutin koster minst dobbelt så mye.

Flere ganger trakk mediene frem det faktum at hun ofte valgte klær fra rimeligere merker, og dermed i større grad blir en «folkets prinsesse».

Det var trolig også noe av årsaken til at plagg hertuginnen viste seg i hadde en tendens til å bli utsolgt på rekordtid.

LES OGSÅ: Prinsesse Diana kalte prins Charles for «et utslett» i nye lydklipp

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer