Kronprins Frederik:

Får ros for dette

- Det viser at han er i samme situasjon som alle andre.

FÅR SKRYT: Kronprins Frederik delte nylig et bilde av at han har fått fikset på sveisen etter at Danmarks frisørsalonger har vært stengt i flere uker. Det får han skryt for. Her med kona Mary (t.v.), og før han lot lokkene falle. Foto: NTB Scanpix/ Det danske kongehus
FÅR SKRYT: Kronprins Frederik delte nylig et bilde av at han har fått fikset på sveisen etter at Danmarks frisørsalonger har vært stengt i flere uker. Det får han skryt for. Her med kona Mary (t.v.), og før han lot lokkene falle. Foto: NTB Scanpix/ Det danske kongehus Vis mer
Publisert

Mandag fikk frisørsalongene i Danmark åpne igjen etter flere uker med stengte dører, og en av dem som sikret seg en time for å fikse på sveisen, var kronprins Frederik (51).

Frisørbesøket ble godt dokumentert i sosiale medier, med to bilder.

Mens det første bildet viser 46-åringens nye sveis, viser det andre hvordan han så ut før frisøren fikk gå løs med saksa. Overfor danske BT hyller Nathalia C. Larsen fra kommunikasjonsbyrået Lead Agency kronprins Frederik for å dele bildene.

Larsen har tidligere vært svært kritisk til kongefamiliens strategi i sosiale medier, og blant annet hevdet at de har vært upersonlige og til tider litt for «profesjonelle».

Nå har pipa fått en helt annen lyd.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

- Nærmere enn vanlig

Larsen mener det er positivt at kongefamilien nå «slipper inn» folket ved å gi et innblikk i hverdagen - som i disse dager er annerledes for alle.

- Det virker fortsatt veldig profesjonelt, men noen ganger får vi perler der de opptrer på plattformens premisser. Det betyr at vi får en viss tilknytning til kronprins Frederik, som vi ellers ikke har hatt. Vi kommer nærmere enn vanlig, forteller Larsen.

Hun håper kongefamilien fortsetter å dele innlegg med «glimt i øyet».

Den danske historikeren Lars Hovbakke Sørensen roser også det nye innlegget. Han mener samtidig det er lurt av kongefamilien å vise at de støtter regjeringens valg om å sakte, men sikkert, åpne landet igjen.

Han er ikke overrasket over at det er kronprinsen det er bilde av.

- Det er veldig typisk for kronprins Frederik. Han er veldig avslappet og uformell. Det er helt i tråd med hans stil og måte å oppføre seg på. Det viser også at han er i samme situasjon som alle andre mennesker, sier Hovbakke Sørensen til avisen BT.

Han hyller også kronprinsen for å vise solidaritet med resten av folket, i og med at selv ikke han har fått fikset på sveisen sin de siste ukene.

Alternativ feiring

Som alle andre, har også den danske kongefamilien blitt preget av den pågående coronapandemien. Forrige uke fylte dronning Margrethe 80 år, men feiringen ble ikke som planlagt.

Egentlig skulle monarken feires med en fest, men denne ble avlyst.

Dermed måtte Margrethe nøye seg med en mindre feiring med nærmeste familie, og gratulasjonene kom digitalt framfor ansikt til ansikt.

Blant annet delte medlemmene av den danske kongefamilien hilsener i sosiale medier, mens kongefamilier rundt om i Europa sendte en videohilsen, inkludert våre kongelige.

Etter at videoen ble delt på kongehusets plattformer, bet flere seg merke i at nesten samtlige omtalte dronning Margrethe som «Daisy». Det finnes det en helt naturlig forklaring på.

Den danske dronningen er nemlig oppkalt etter mormoren, kronprinsesse Margareta av Sverige. Fra Margareta stammer også kallenavnet «Daisy».

«Kronprinsessen ble født som prinsesse Margaret av Connaught i Storbritannia, der Daisy - det engelske ordet for en margeritt - er et vanlig kallenavn for personer med navnet Margaret». Det skriver det danske kongehuset på sin nettside.

80-ÅRSDAG: Dronning Margrethe II av Danmark fyller 80 16. april. Egentlig skulle dagen feires med venner og bekjente. Men, som resten av verden har også de kongelige nå måttet ty til digitale løsninger. Video: Det danske kongehus Vis mer

En margeritt er en plante i kurvplantefamilien, og på blant annet tysk og dansk er det ordet for planten prestekrage. Disse er to ulike arter, og tilhører hver sin planteslekt.

LES OGSÅ: Overrasker med private bilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer