Sarah Ferguson:

- Får meg til å gråte

Prins Andrew og Sarah Ferguson skilte seg i 1996, men «Fergie» sto dronningen nær til siste stund.

TOK FARVEL: Mandag tok Sarah Ferguson farvel med sin tidligere svigermor og gode venn dronning Elizabeth. Foto: Marco Bertorello/AFP/NTB
TOK FARVEL: Mandag tok Sarah Ferguson farvel med sin tidligere svigermor og gode venn dronning Elizabeth. Foto: Marco Bertorello/AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag tok en rekke kongelige og andre offisielle personer et siste farvel med dronning Elizabeth II. Hun døde 8. september, 96 år gammel.

Dagen markerer en av få anledninger man ser verdens kongelige samles. Med dét fulgte naturligvis en rekke forventninger til hvem som ville være til stede. Blant dem som kanskje var en selvskreven gjest, var Sarah Ferguson (62).

Hun var gift med prins Andrew (62) frem til 1996, og er mor til to av dronningens barnebarn prinsesse Beatrice (34) og prinsesse Eugenie (32).

Til tross for skilsmissen, beholdt hun og dronningen et nært forhold.

- LENTE SEG: Kroppsspråkekspert Grete Holtan om hvordan kong Harald framsto i dronning Elizabeths begravelse. Programleder: Maja Walberg Klev Vis mer

Full av lovord

Da dronning Elizabeth skulle begraves mandag, var «Fergie» høyst til stede. Hun skal nemlig ha hatt et helt spesielt forhold til den avdøde monarken.

Ifølge Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle sto hun svigermoren nær.

- Dronning Elizabeth og Fergie skal visstnok ha hatt en god relasjon hele veien. I sin hyllest av dronningen etter hun døde, omtaler Sarah henne som en utrolig svigermor og venn, som også sto henne nær etter skilsmissen, sier hun.

Også da Ferguson gjestet podkasten «Tea with Twiggy» hadde hun en rekke lovord om sin tidligere svigermor.

- Jeg tror helt ærlig at svigermoren min har vært mer mor for meg enn min egen mor. Hun var alltid der, uttalte hun i podkasten, ifølge Town & Country.

Hun beskrev dronningen som «moderne», «fleksibel» og «forståelsesfull». Dronning Elizabeth skal også ha vært tilgivende, ifølge Ferguson.

- Jeg tror så absolutt at det ikke finnes en bedre mentor. Kontinuiteten av hennes majestet har vært en stor ære. En enorm ære. Det får meg til å gråte, fortalte hun overfor magasinet.

SVART: Sarah Ferguson kledd i svart i Westminster Abbey mandag. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP / NTB
SVART: Sarah Ferguson kledd i svart i Westminster Abbey mandag. Foto: Dominic Lipinski / POOL / AFP / NTB Vis mer

Vagle mener at Fergusons deltakelse i begravelsen snakker for seg selv.

- Det faktum at Fergie var i begravelsen i dag bekrefter jo det hun sier om sin relasjon til dronningen.

Ikke invitert

Foruten dronningens begravelse har Ferguson sporadisk deltatt i viktige kongelige hendelser opp gjennom årene. Mens hun var til stede under prins Harry (37) og hertuginne Meghans (41) bryllup i 2018, var hun ikke engang invitert i prins William (40) og hertuginne Kates (40) bryllup syv år tidligere, i 2011.

- Jeg trodde ikke jeg var verdig nok til å gå i bryllupet deres. Jeg dro til Thailand, faktisk, for å være langt vekk fra alt i et forsøk på å helbredes, fortalte hun til Town & Country i fjor.

FARVEL: Fredag stod den tidligere fotballspilleren David Beckham 12 timer i kø for å ta farvel med Dronning Elizabeth II Vis mer

Hun var heller ikke til stede i prins Philips begravelse i fjor vår. På grunn av pandemien fikk kun 30 personer ta farvel med prinsen, da hovedsakelig nærmeste familie. Ferguson og Philip skal riktignok også ha hatt et turbulent forhold opp gjennom årene.

Sterkt mislikt av Philip

Ferguson og prins Andrew separerte seg i 1992, og ikke før fire år senere var skilsmissen ferdigstilt. Separasjonen kom etter rykter om at prinsen var utro.

Tre tiår senere bor imidlertid paret fortsatt under samme tak. Men til tross for at det tidligere ekteparet har klart å navigere seg gjennom en tung og lang skilsmisse, skal det ikke ha vært like enkelt for alle andre medlemmer av kongefamilien.

Blant dem som etter hvert skal hatt fått beryktet dårlig øye til Ferguson - og kanskje aller verst - er avdøde prins Philip, skriver W Magazine.

Ifølge The Sun skal forholdet ha vært så anspent at prinsen nektet å være i samme rom som henne. Han skal ha gått så langt som å nekte henne å være i noen av de kongelige residensene hvis han var der.

- Etter hans død spekulerte britisk presse i at det ble lettere å inkludere Sarah for resten av familien. Noen mente til og med at det kunne bli et nytt giftermål mellom Sarah og Andrew. De er jo svært gode venner og bor faktisk fortsatt sammen, sier Caroline Vagle.

LES OGSÅ: Skal ha fått beskjed sist

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer