Får kritikk etter hemmelig pengebruk

Kronprinsparet brukte nærmere 900 000 på konsulenthjelp, men slottet nekter å si hva pengene gikk til.

HEMMELIG PENGEBRUK: Kronprinsparet brukte 239 000 på ulike honorarer og 886 000 på konsulenttjenester i fjor, men slottet nekter å si hva disse tjenestene innebærer.  Foto: Stellapictures
HEMMELIG PENGEBRUK: Kronprinsparet brukte 239 000 på ulike honorarer og 886 000 på konsulenttjenester i fjor, men slottet nekter å si hva disse tjenestene innebærer. Foto: Stellapictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Kronprinsparet får kritikk etter at deres pengebruk for 2011 ble kjent onsdag, da slottet offentliggjorde fjorårets årsberetning.

Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit brukte blant annet 1,5 millioner på arrangementer, 423 000 på reiser og 1,8 millioner på private formål, som innkjøp av offisielle antrekk.

Tallene viser også at kronprinsparet brukte 239 000 på ulike honorarer og 886 000 på konsulenttjenester, men slottet nekter å si hva disse tjenestene innebærer.

- Vi mener posteringene i regnskapet er detaljerte nok i seg selv. Vi ser ingen grunn til å utdype dette nærmere, sier kommunikasjonssjef ved slottet, Marianne Hagen, til VG.

Generalsekretær Nils Øy i Norsk Redaktørforening mener det er sterkt beklagelig at slottet ikke mer informasjon om hva pengene ble brukt til.

- Det er tross alt skattepenger det dreier seg om, og allmennheten har krav på å vite noe mer enn en generell betegnelse på såpass store summer. De bør rapportere bedre enn dette, sier  Nils Øy til VG.

Øy får støtte av kongeekspert Carl-Erik Grimstad, som mener det er vanskelig å akseptere slottets hemmelighold.

- At det ikke er offentlighet rundt bruk av én million kroner er merkelig. Jeg insinuerer ikke at pengene ikke er brukt fornuftig, men det er den manglende offentligheten rundt det jeg reagerer på. Det burde vært selvsagt at man var åpen om bruken av disse pengene, sier Grimstad til Vg.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ:  Mette-Marit utfordret Haakon på Twitter 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer