Hertuginne Meghan:

Får kjeft av politiet etter å ha brutt kongelig protokoll

Meghan ble hyllet for å lukke sin egen dør. Nå har pipa fått en annen lyd.

BLIR ADVART: I fjor ble hertuginne Meghan hyllet for å lukke sin egen dør. Nå blir hun bedt om å aldri gjenta samme handling. Foto: NTB Scanpix
BLIR ADVART: I fjor ble hertuginne Meghan hyllet for å lukke sin egen dør. Nå blir hun bedt om å aldri gjenta samme handling. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

At hertuginne Meghan (37) ikke er så opptatt av kongelig etikette har hun vist på flere måter enn bare én. Siden hun ble introdusert for den britiske kongefamilien i 2016, har hun gjentatte ganger utfordret grensene.

I oktober i fjor, da prins Harry (34) og Meghan var ute på sitt aller første solo-oppdrag, vekket oppførselen til hertuginnen interesse nok en gang. Den gang for at hun lukket sin egen bildør.

For mannen i gata er jo ikke dette særlig spesielt, men i kongelige kretser er det mer uvanlig. På kort tid ble 37-åringen hyllet i sosiale medier for sitt folkelige preg. Nå har imidlertid pipa fått en annen lyd.

Har blitt advart

Ifølge en ny rapport som Fox News og The Sun har fått tilgang på, kommer det frem at Meghan lenge skal ha blitt advart av politiet mot å lukke sin egen bildør. Dette av sikkerhetsmessige grunner.

Ifølge The Sun har politiet frarådet Meghan mot å lukke bildøren grunnet potensielle angrep.

GAMMEL VANE: Hertuginne Meghan lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen «Oceania» på Royal Academy of Arts i London i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix
GAMMEL VANE: Hertuginne Meghan lukket sin egen dør da hun ankom utstillingen «Oceania» på Royal Academy of Arts i London i oktober i fjor. Foto: NTB Scanpix Vis mer
INGEN BEKYMRING: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren. Episoden vekket derimot oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB Scanpix
INGEN BEKYMRING: Hertuginne Meghan så ikke ut til å bry seg om lukkingen av bildøren. Episoden vekket derimot oppmerksomhet hos mange andre. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Meghan og Harry liker å møte folket så mye som mulig, og tar kontakt med folkemengdene som kommer for å se dem. Og selv om det kan anses som folkelig å lukke bildøren selv, kan det være forskjellen på liv og død, skal en kilde ha uttalt til The Sun.

- Gud forby hvis noe skulle ha gått galt under et kongelig event, men sikkerhetspersonalet må kunne få dem tilbake i bilene i løpet av sekunder dersom det skulle oppstå en hendelse. Hvis dørene er stengt, og eventuelt låst, er det umulig, fortsetter kilden.

UTTALTE SEG OM GRAVIDITETEN: Under et besøk på universitetet i Leicester onsdag, åpnet hertuginne Kate opp om hva hun tenker om hertuginne Meghans graviditet. Video: @march1994bieber via Storyful Vis mer

Bør ha døren åpen

Ifølge Fox News skal dørene på bilene til de kongelige være utstyrt med en automatlås. Det skal dermed ikke være nødvendig at Meghan lukker døren selv.

Politiets advarsler kommer heller ikke uten grunn. Hertugparet skal angivelig ha mottatt trusler fra høyreekstreme, som blir ansett som svært alvorlige.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

Ble hastet vekk

Det er som nevnt ikke første gang hertuginne Meghan bryter kongelig etikette, både i klesveien og i oppførsel, og hittil har det gått uten de største konsekvensene.

Under hertugparets besøk i Fiji, under deres første solo-oppdrag under den kongelige reisen, fikk Meghan føle på kroppen hva et ukontrollert folkehav kan føre til.

STOR FOLKEMENGDE: Mange i lokalbefolkningen dukket opp for å få et glimt av hertuginnen under et besøk til Fiji. Foto: NTB Scanpix
STOR FOLKEMENGDE: Mange i lokalbefolkningen dukket opp for å få et glimt av hertuginnen under et besøk til Fiji. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hertuginnen befant seg på et travelt marked hvor en stor folkemengde hadde møtt opp i hovedstaden Suva. Ifølge Sky News skulle Meghan en kort tur innom markedet for å møte flere fra FNs prosjekt for kvinner, Markets for Change.

Prosjektet arbeider med 20 markedsplasser i Fiji, Salomonøyene og Vanuatu for å sikre at de er trygge, inkluderende og udiskriminerende. Hertuginnen ble observert vandrende rundt på markedet, omgitt av kongelige ansatte og politibeskyttelse.

Men etter bare åtte minutter bestemte Meghans sikkerhetsansatte at den gravide hertuginnen skulle eskorteres ut av folkemengden og markedet. Ifølge The Sun var besøket planlagt å vare i femten minutter.

HASTET VEKK: Hertuginne Meghans solo-oppdrag ble kortere enn planlagt. Video: CNN Vis mer

I en uttalelse fra Kensington Palace beskrev de situasjonen på markedet som «ukomfortable omstendigheter», men la senere til at besøket ble kortvarig grunnet problemer med den store folkemengden, meldte Sky News.

Kensington Palace kommenterte ikke spørsmål om sikkerheten til hertuginnen, men uttalte at Meghan fikk møte de fire kvinnene på markedet som avtalt.

LES OGSÅ: «Tvang» stjernen til å fortelle sannheten om bryllupet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer