<strong>IKKE SOLGT:</strong> Prinsesse Märtha Louises feirehus på Hankø i Fredrikstad er nå trukket fra markedet. Foto: NTB Scanpix
IKKE SOLGT: Prinsesse Märtha Louises feirehus på Hankø i Fredrikstad er nå trukket fra markedet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsesse Märtha Louise:

Får ikke solgt feriehuset

Ingen har foreløpig bladd opp 35 millioner kroner for Bloksberg.

Publisert

I august i fjor ble det kjent at prinsesse Märtha Louise (48) skulle selge sommerstedet Bloksberg på Hankø i Fredrikstad kommune. Det kunne Se og Hør avsløre den gang.

I vår ble eiendommen lagt ut på Finn.no - med en prisantydning satt til 35 millioner kroner. Nå er derimot eiendommen trukket fra markedet.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Får ikke solgt

Eiendommen har nå altså ligget ute en hel sommer uten at noen potensielle kjøpere har vært villige til å legge ut 35 millioner kroner.

Ifølge advokat Torbjørn Ek, som håndterer salget for prinsessen, er eiendommen trukket fra markedet fordi sesongen er over - ikke fordi det mangler interesse fra kjøpere.

- Vi får se når den eventuelt annonseres på nytt neste sesong, hvis den ikke er solgt før den tid. Det er mange som er ute og ser på den, forteller han til Dagens Næringsliv, og legger til at han ikke ønsker å kommentere prisen på ferieboligen.

<strong>TRUKKET:</strong> Bloksberg ligger ikke lenger ute på Finn.no. Foto: NTB Scanpix
TRUKKET: Bloksberg ligger ikke lenger ute på Finn.no. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Om Bloksberg legges ut på det åpne markedet igjen neste sommer, er det Ek som fortsatt vil stå for salget.

- Mange perler å velge i

Det var altså i august i fjor at det ble kjent at feriehuset skulle selges. Det gjenstår fortsatt å finne noen som vil kjøpe eiendommen, noe det kan være flere årsaker til.

For et snaut år siden tok Dagbladet kontakt med flere meglere for å få en mulig forklaring på dette.

Camilla Sem i Sem & Johnsen Eiendomsmegling mente da at eiendommen var «litt for stor for noen», og at det er «litt bratt ned til sjøen». Meglerprofil Nils O. M. Nordvik trodde at taksten kunne være en mulig medvirkende årsak.

- Når man skal kjøpe en fritidseiendom til 35 millioner, har man mange perler å velge i. Da kommer man over i et helt spesielt segment, fortalte Nordvik den gang.

Sem påpekte samtidig at disse faktorene kan dra ned interessen:

«Ingen sandstrand», samt «mye vedlikehold når stort areal».

DÅRLIG: Søndag var prinsesse Märtha Louise tilsynelatende på dypt vann da hun skulle konkurrere i rygging med hestehenger. Video: Henriette Eilertsen Vis mer

I familien siden 1947

Det var daværende kronprins Olav som i 1947 kjøpte eiendommen på Hankø i Fredrikstad. Siden har feriehuset gått i arv i kongefamilien.

Etter kong Olavs bortgang i 1991, arvet kong Harald (82) eiendommen, før Märtha Louise fikk den i 2001.

Feriehuset er på 400 kvadratmeter, og består av et hovedhus og et gjestehus. I tillegg inkluderer tomten en brygge og et båthus, og har utsikt over hele Oslofjorden.

Det er totalt åtte soverom på eiendommen.

Dersom Bloksberg får nye eiere i fremtiden vil de også få et 48 kvadratmeter stort basseng med på kjøpet, som prinsesse Märtha Louise og hennes daværende ektemann Ari Behn (47) bygget da de arvet huset.

LES OGSÅ: Bekrefter forholdet - etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer