Prinsesse Beatrice:

Får helt spesiell tittel når hun gifter seg

Det kongelige bryllupet skal stå i mai.

FORLOVET: 29. mai i år skal prinsesse Beatrice og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi gifte seg. Det betyr at prinsessen også får en splitter ny, italiensk tittel. Foto: NTB Scanpix
FORLOVET: 29. mai i år skal prinsesse Beatrice og forloveden Edoardo Mapelli Mozzi gifte seg. Det betyr at prinsessen også får en splitter ny, italiensk tittel. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I september i fjor kom den hyggelige nyheten om at prinsesse Beatrice (31) hadde forlovet seg med finanskjæresten Edoardo Mapelli Mozzi (36). Det kom frem i en kunngjøring fra det britiske kongehuset, som opplyste at duoen hadde forlovet seg under en svært romantisk ferietur til Italia.

I februar kom det frem av bryllupet skal stå 29. mai i år, og at paret skal vies i kapellet ved St. James' Palace. Selve bryllupsfesten vil finne sted i hagen på Buckingham Palace i London. For en måned siden skrev også motemagasinet Harper's Bazaar at prinsesse Beatrice trolig vil bli fulgt til alters av sin far, prins Andrew (60).

Nå har det dukket opp ytterligere opplysninger om bryllupet, og People skriver at prinsessen vil få en helt unik tittel når hun gifter seg med sin italienske flamme om få måneder.

Fordi Mozzi stammer fra en familie tilhørende det italienske aristokratiet, vil prinsesse Beatrice få den italienske tittelen «contessa» og «nobile donna» - altså en «nobel kvinne» - når de gifter seg.

FÅR SPESIELL TITTEL: Når prinsesse Beatrice gifter seg med Edoardo Mapelli Mozzi i mai, får hun også en splitter ny tittel. Foto: NTB Scanpix
FÅR SPESIELL TITTEL: Når prinsesse Beatrice gifter seg med Edoardo Mapelli Mozzi i mai, får hun også en splitter ny tittel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Arver slottet

Mozzis far er greven Alessandro Mapelli-Mozzi (68), og han giftet seg i 1978 med Nicola Burrows fra Oxfordshire. I 1981 kom datteren Natalia Alice til verden, og i 1983 så Edoardo dagens lys.

Sønnen skal en dag arve familiens palass i Nord-Italia, «Villa Mapelli Mozzi», som er et palass fra 1700-tallet, ifølge People.

- Edoardo er den eneste mannlige etterkommeren som tar familien inn i den neste generasjonen, har faren uttalt til Daily Mail.

Han la også til at sønnen og prinsesse Beatrice «passer svært godt sammen».

- Jeg har aldri sett ham så lykkelig.

SVARTE FEIL: Se og Hørs kongehusekspert Anders Stavseng intervjuet Kronprinsesse Mary av Danmark i Texas. Det gikk ikke helt som det skulle. Vis mer

Det er tradisjon at dronning Elizabeth (93) gir de kongelige medlemmene titler når de gifter seg. Da prins Harry (35) giftet seg med hertuginne Meghan (38) i 2018, ble de offisielt hertug og hertuginne av Sussex. På samme måte ble prins William (37) og hertuginne Kate (38) hertug og hertuginne av Cambridge da de giftet seg i 2011.

Prinsesse Beatrices yngre søster Eugenie (29) fikk imidlertid ingen ny tittel da hun giftet seg med Jack Brooksbank i oktober 2018, ifølge People.

Fulgt til alters av far

I februar skrev motemagasinet Harper's Bazaar at prinsesse Beatrice trolig blir fulgt til alters av faren prins Andrew i mai.

Det vil i så fall være blant prinsens største offisielle opptredener siden det ble kjent at han trakk seg fra sine kongelige plikter på ubestemt tid i fjor høst.

Det har nemlig stormet rundt den 60 år gamle prinsen etter at det i fjor kom frem en rekke avsløringer om hans vennskap med den avdøde milliardæren Jeffrey Epstein, som sto tiltalt for overgrep da han døde.

SKAL GIFTE SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi gifter seg 29. mai i år. Foto: NTB Scanpix
SKAL GIFTE SEG: Prinsesse Beatrice og Edoardo Mapelli Mozzi gifter seg 29. mai i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Prinsen har blitt anklaget for å voldta en 17 år gammel jente etter en kveld ute med Epstein, noe han hele veien har nektet for. Stormen rundt faren skal også ha påvirket datterens bryllup, og i januar ble det kjent at bryllupet angivelig vil bli tonet ned som følge av stormen rundt prins Andrew.

I november i fjor ble det også kjent at prinsesse Beatrice skal ha vært ødelagt og utrøstelig på grunn av farens skandale.

Nettopp derfor tror mange at dronning Elizabeths tilbud om å holde bryllupsfesten på Buckingham Palace er en måte å lette på ting for barnebarnet etter den tunge tiden.

STRID: Det skal være stor uenighet innad i den britiske kongefamilien etter at det ble klart at Meghan og Harry ønsker å trekke seg tilbake. Se og Hørs kongehusekspert forklarer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail var det en stor ære for prinsessen å få tilbudet fra dronningen, og hun har takket ja til å ha bryllupsfesten på palasset.

Buckingham Palace har ikke huset bryllupsgjester siden 2011, da prins William og hertuginne Kate giftet seg i Westminster Abbey.

Alle store, kongelige bryllup siden den gang er blitt arrangert i Windsor, vest for London. Der giftet prins Harry seg med hertuginne Meghan i mai 2018, og Beatrice sin lillesøster, prinsesse Eugenie, sto også brud der i 2018.

LES OGSÅ: Deler overraskende bilder med eksen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer