Prins Gustav:

Får gifte seg etter 19 år

Prinsen og kjæresten har kjempet en lang kamp for å få hverandre.

BRYLLUPSKLARE: Nå blir Carina Axelsson og prins Gustav mann og kone. Foto: Tim Rooke/REX/NTB
BRYLLUPSKLARE: Nå blir Carina Axelsson og prins Gustav mann og kone. Foto: Tim Rooke/REX/NTB Vis mer
Publisert

Etter 19 år kom endelig gladnyheten for prins Gustav av Sayn-Wittgenstein-Berleburg (53). Han har nemlig i nesten to tiår ventet på å få gifte seg med kjæresten, Carina Axelsson (53), skriver blant andre Billed-Bladet onsdag.

Gustav er en tysk-dansk prins og det eldste barnet til prinsesse Benedikte av Danmark og prins Richard av Sayn-Wittgenstein-Berleburg.

KONGELIG: Det kommende ekteparet i bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Stockholm i 2010. Foto: Lise Åserud/NTB
KONGELIG: Det kommende ekteparet i bryllupet til kronprinsesse Victoria og prins Daniel i Stockholm i 2010. Foto: Lise Åserud/NTB Vis mer

Det har tidligere blitt kjent at vårt eget kongepar, kong Harald (85) og dronning Sonja (84), måtte kjempe for kjærligheten. Det har også den 53 år gamle prinsen måttet gjøre.

Ifølge den danske avisa, som også røper hvorfor paret har ventet i 19 år med å få gifte seg, skal Gustav og forloveden gifte seg 4. juni. Det er kongehuset som bekrefter det kommende bryllupet.

EN REISE I TID: Se de historiske bildene fra kong Harald og dronning Sonjas femti år lange ekteskap. Video: Ingrid Cogorno, Foto: NTB Scanpix Vis mer

Testamente sto i veien

Det hele strekker seg imidlertid tilbake til 1939, da prinsens farfar, prins Gustav Albrecht av Sayn-Wittgenstein-Berleburg, skrev et testamente hvor han krevde at barnebarnets framtidige ektefelle skulle være både arisk, adelig og protestantisk dersom han skulle få arve Berleburg slott.

Gustavs kjæreste, nå forlovede, oppfylte ikke kravene ifølge avisa. Hun har tidligere jobbet som modell, og er i dag barnebokforfatter. Hennes mor er meksikansk og hun er født katolsk. Ifølge avisa kommer hun fra en «ganske vanlig» familie.

Paret har kjempet i mange år for å få bli rette ektefolk, og etter en avgjørelse i den tyske høyesterett, kom det fram at prinsen er den rettmessige eieren av ovennevnte slott og tilhørende eiendeler - til tross for at ikke alle i familien var enige om det.

I retten kom det også fram at testamentet ikke lenger står i veien for ekteskapet.

INNRØMMER FØLELSER: I den nye serien «Linnis univers» åpner bestekompisen til Linni om følelsene hans for henne. Video: Luna Lea/Discovery+ Vis mer

LES OGSÅ: - Har mottatt spennende tilbud

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer