Prins George:

Får en skolelunsj de fleste bare kan drømme om

Sønnen til hertugparet koser seg med eksklusive lunsjer på skolen.

SJARMØR: Sønnen til hertuginne Kate og prins William storkoser seg på skolen med lunsjer fra alle verdens hjørner. Foto: NTB Scanpix
SJARMØR: Sønnen til hertuginne Kate og prins William storkoser seg på skolen med lunsjer fra alle verdens hjørner. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fem år gamle prins George, sønnen til prins William (36) og hertuginne Kate (36) får en lunsj på skolen som er helt utenom det vanlige.

Prinsen har vært tilbake på skolebenken en god stund, etter en sommerferie tilbrakt i blant annet eksotiske Karibien.

Femåringen har en god appetitt, og Kate skal ifølge nettstedet Good To Know, tidligere uttalt at George og lillesøsteren Charlotte (3) elsker å lage hjemmelaget pizza og at de har en kjærlighet for italiensk mat.

Derfor må det være nokså tilfredsstillende med den spennende lunsjmenyen de tilbyr på skolen til George. Flere foreldre kan sikkert kjenne seg igjen i den stressende matpakkelagingen, men det trenger derimot ikke hertugparet å ofre en tanke.

Ifølge Good To Know tilbyr nemlig skolen til den fem år gamle prinsen en imponerende lunsjmeny som de skifter ut hver tredje uke. En lunsjmeny som ikke bare barn, men også flere i voksen alder hadde satt pris på.

IKKE SOM PAPPA: Prins William var ikledd en mørk dress med lange bukser første juledag. Hans første sønn, prins George, hadde derimot på seg kortbukse og lange sokker. Det er ifølge eksperter ikke helt uten grunn. Video: NTB Scanpix Vis mer

Mat fra alle verdens hjørner

På menyen finnes alt fra fersk fisk og marokkanske retter, til flere glutenfrie, veganske og vegetariske retter. Her får barna virkelig testet ut smaksløkene sine.

Skolen, som holder til i London og går under navnet Thomas Battersea, tilbyr passende mat for kongelige og standarden er høy. Elevene får tildelt et mellommåltid før lunsj, før de får bryne seg på et toretters måltid.

Nettstedet har trukket frem flere av ukesmenyene til skolen og det er ikke til å stikke under en stol at det ser svært lovende ut.

FAMILIE PÅ FEM: Hertuginne Kate sammen med prins Louis, prins George, prins William og prinsesse Charlotte. Foto:NTB scanpix
FAMILIE PÅ FEM: Hertuginne Kate sammen med prins Louis, prins George, prins William og prinsesse Charlotte. Foto:NTB scanpix Vis mer

På menyen er det blant annet røkt ørretfilet med grønnkål, og håndskåret stekt svinekjøtt med salviesaus.

Thomas Battersea er særdeles opptatt av å servere sunne måltider til elevene sine og opprettholde prinsippene om et variert og balansert kosthold.

Ifølge skolens nettside legger de stor vekt på sunn matlaging med god smak og en presentasjon som forhåpentligvis overtaler elevene til å spise, og ikke minst nyte, et balansert kosthold i skoletiden.

Saken fortsetter nedenfor.

Vet ikke at han er tronarving

Prins George lever et relativt skjermet liv. Fotografer er selvfølgelig ofte til stede rundt ham, og han blir fulgt ekstra godt med på når det arrangeres for eksempel bryllup eller andre formelle selskap i kongefamilien. Allikevel prøver foreldrene å skjerme femåringen så godt de kan.

Lille George skal en gang bli Englands fremtidige konge, etter at hans bestefar og far har gjort sitt på tronen. Det vet han derimot ingenting om ennå, skal tro den britiske nettavisen Express.

Både Kate og William har tidligere uttalt at de har forsøkt å holde den blivende monarkens oppvekst så normal som mulig. Det var slik William sin oppvekst var, noe som ga ham spillerom til å bare være et barn - uten forventninger og annet mas.

Derfor har hertugparet bestemt seg for å ikke avsløre overfor sønnen at han en dag skal bli landet og samveldets nye konge.

- Det finnes en tid og et sted der George vil få fortalt og forstå hvordan han passer inn i alt. Men akkurat nå handler det om å etablere et sikkert og stabilt miljø rundt ham, og å vise ham så mye kjærlighet jeg kan som en pappa, har prins William tidligere uttalt til BBC.

TRONARVING: En dag blir prins George konge, men det vet han ikke selv enda. Her er Kate, William og George avbildet i 2014, da prinsen var ett år gammel. Foto: NTB Scanpix
TRONARVING: En dag blir prins George konge, men det vet han ikke selv enda. Her er Kate, William og George avbildet i 2014, da prinsen var ett år gammel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Storsjarmør

Det er en stor interesse for de kongelige, og blant de aller mest populære er hertugparet Kate og William.

Også barna deres, prins George, prinsesse Charlotte (3) og prins Louis (5 mnd.) får sin del av rampelyset. Og spesielt lille prins George sjarmerer verden i senk.

FAST ANTREKK: Prins George ble fulgt av prins William på første skoledag., Helen Haslem. Foto: Pa Photos
FAST ANTREKK: Prins George ble fulgt av prins William på første skoledag., Helen Haslem. Foto: Pa Photos Vis mer

Helt siden fødselen har han nemlig fått oppmerksomhet for å være sjarmerende. Og med sitt skøyeraktige smil og ivrige fremtoning stjeler han ofte oppmerksomheten til pressen og fotografer når han er ute og går med foreldrene.

Den lille prinsen er for lengst også blitt en trendsetter, og det er særlig ett plagg han alltid har på seg: Shorts - eller kortbukser.

Uansett om det er sommer eller vinter, har den sjarmerende femåringen nemlig alltid på seg kortbukser.

Men han er riktignok ikke den første i den britiske kongefamilien til å alltid gå i kortbukser. Da pappa William var liten gutt, var også han alltid kledd i kortbukser.

Og klesvalget har sin forklaring. Overklassen i England kler nemlig ikke små gutter i langbukser, da dette blir sett på som simpelt.

LES OGSÅ: Prins George stjal showet på vei ut av flyet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer