Får beholde alt

Prinsesse Alexandra får beholde smykker verdt millioner.

Alexandra blir millionær hvis hun selger juvelene. Foto: AP
Alexandra blir millionær hvis hun selger juvelene. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ikke bare måtte prins Joachim selge en slottskro for å gi ekskona, prinsesse Alexandra (42), og deres to barn, Nikolai (6) og Felix (3), en herskapsvilla til 7,2 millioner kroner - hun fikk også beholde samtlige smykker hun fikk som medlem i den danske kongefamilien.

Smykkene, som er verdt flere millioner kroner, har Alex full råderett over. I praksis betyr dette at hun har full mulighet til å selge herlighetene hvis hun trenger ekstra penger i kassa.


Spesielt et av smykkene koster fletta: Da hun i 1995 giftet seg med prins Joachim, forærte dronning Margrethe og hennes Henrik svigerdatteren et diadem verdt millioner. Vi snakker om et stort dråpediadem som opprinnelig tilhørte den russiske storfyrstinnen Anastasia.

Det har siden blitt antatt at diademet ville bli krevd tilbake etter skilsmissen, men den gang ei. – Det er prinsessens private eiendom, forteller Alex’ sekretær, Christine Lyng kort til bladet Flash!.

Danske Ekstra Bladet trykket i fjor et bilde av Alexandra sammen med elskeren sin, Martin Jørgensen. Det sies at prinsessens forhold til den 15 år yngre karen var grunnen til skilsmissen i 2005.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer