Fant rent gull på Sonjas loft

Nedstøvet gave kan være verdt millioner.

KURATOR: Kurator Vidar Halèn (t.v) var med i teamet som oppdaget «skatten». Her viser han kongefamilien rundt på den aktuelle ustillingen på Kunstindustrimuseet.  Foto: Se og Hør
KURATOR: Kurator Vidar Halèn (t.v) var med i teamet som oppdaget «skatten». Her viser han kongefamilien rundt på den aktuelle ustillingen på Kunstindustrimuseet. Foto: Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I forbindelse med utvelgelsen av utstillingsobjekter til den nye ustillingen «Kongelige reiser» på Kunstindustrimuseet gjorde man et svært overraskende funn.

Et skrin som dronning Maud og kong Haakon fikk i gave under sitt aller første statsbesøk til Storbritannia viste seg å være i rent gull, og ikke bare forgylt, som man tidligere antok.

Skrinet ble i sin tid gitt i gave fra «The Corporation of City of London», og er også belagt med edelstener og emalje.

Kurator Vidar Halèn var med i teamet som gjorde funnet:

- Da vi så nærmere på stemplene viste det seg å være av purt gull, og ikke bare forgylt, slik vi alle antok, forteller Halèn til Se og Hør.

Skrinet sto bortgjemt og nedstøvet på et av Slottets mange magasiner inntil det nå skinner og er ett av utstillingens største trekkplaster.

Norske eksperter Se og Hør har vært i kontakt med ønsker ikke å sette noen konkret pris på skrinet.

- Det er en uvurderlig gjenstand, som er håndlaget og til Haakon og Maud. Jeg vil anta at det vil koste rundt en halv million, bare for arbeidet. Og Så har vi jo tilknytningen til kongehuset, som gjør verdien mye, mye, høyere, forteller godt plasserte kilder ved et auksjonshus til Se og Hør.

Og:

- Skrinet er såpass spesielt at det kan bli vanskelig å selge det på en auksjon i Norge. Det vil være et begrenset antall kjøpere som er villig til betale så mye for en gjenstand, men det er mulig den vil gå for mye mer i utlandet. Det er rett og slett umulig å si. Gjenstanden er så unik.

Bli fan av Seoghør.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Fant 11 millioner skjult i TV-kokkens kjeller

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer