Fant Letizias søster død

Kronprinsesse Letizias lillesøster er funnet død i tragiske omstendigheter.

I SJOKK: Letizia var så lykkelig og gravid. Nå er hun i sjokk og sorg over søsterens død. Foto: colourpress.com
I SJOKK: Letizia var så lykkelig og gravid. Nå er hun i sjokk og sorg over søsterens død. Foto: colourpress.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tragedie for Letizia.

SEHER.NO: Gravide kronprinsesse Letizia av Spania er rammet av en stor sorg.

Onsdag morgen ble hennes yngste søster Erika Ortiz (31) funnet død. Erika ble nylig separert fra ektemannen Antonio Vigo - og etterlater seg en datter på seksår. Erikas nærmeste familie ber spansk presse vise "respekt og anstendighet".

Det spanske kongehuset skal ha sendt ut en melding der de understreker at dødsfallet er en ulykke.

Letizia ble straks underrettet om søsterens død. Det samme ble resten av den spanske kongefamilien.

Dødsbudskapet legger naturlig nok en skygge over Letizias graviditet. Den siste tiden har hun virket strålende fornøyd. Hun har fremstått mer smilende og tilfreds enn noensinne.

Erika ble funnet død i sin bolig i Madrid - en leilighet som tilhørte hennes storesøster og som Letizia selv bodde i helt frem til forlovelsen med kronprins Felipe høsten 2003.

Erika var utdannet filolog og jobbet i et stort forlagshus i den spanske hovedstaden. I 1999 traff hun skulptøren Antonio Vigo - og de to fikk datteren Carla (6) . Alle tre var til stede i Felipe og Letizias storslåtte bryllup i 2004.

I mai i fjor gikk imidlertid Erika og Antonio fra hverandre - og Erika bodde alene med sin datter. Spanske medier skriver at lille Carla var på besøk hos sin far da moren døde - og 6-åringen hadde onsdag ettermiddag iflølge familien ennå ikke fått vite hva som har skjedd.

Spanias unge kronprinsesse har også søsteren Thelma, som er ugift. Hun er flere ganger satt i romantisk forbindelse med fyrst Albert av Monaco, som hadde henne til bords ved bryllupsfestlighetene i 2004.

De tre Ortiz-søstrene har alltid stått hverandre svært nær - spesielt etter foreldrenes skilsmisse. De siste årene har Letizia og Erika hatt spesielt god kontakt - fordi de begge bodde i Madrid, mens Thelma har jobbet for forskjellige hjelpeorganisasjoner i utlandet. Hun var således i Manila på Filippinene da hun onsdag mottok sjokkbeskjeden om søsterens tragiske død.

NÅ ER DET OFFISIELT: Prinsesse Alexandra gifter seg med ung mann!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer