Kong Carl Gustaf:

Fansen jubler over kongens frekke valg

Kong Carl Gustafs antrekk skiller seg kraftig ut på familiebildet.

IMPONERER: Kong Carl Gustafs bukser på familiebildet imponerer fansen. Foto: Anna Lena Ahlstrom/ Kungahuset.se
IMPONERER: Kong Carl Gustafs bukser på familiebildet imponerer fansen. Foto: Anna Lena Ahlstrom/ Kungahuset.se Vis mer
Publisert

Tidligere i sommer ble det spekulert kraftig på hvorfor det svenske kongehuset ikke hadde delt et nytt familiebilde med folket. Bildet er en tradisjon i Sverige, og noe mange ser frem til hvert år.

Det svenske hoffet kunne den gang fortelle at de ikke visste når bildet vil bli delt, og avslørte heller ingen grunn til hvorfor det lot vente på seg.

- Elsker det

20. august kunne derimot alle kongefans juble, da det svenske Kungahuset delte et bilde av kongeparet, kronprinsesse Victoria (41), prins Daniel (44) og deres barn Estelle (6) og Oscar (2).

- Kongeparet og kronprinsessefamilien fotografert på Solliden på Öland i juli, skriver de under bildet.

Flere har stilt spørsmål ved hvorfor store deler av kongefamilien ikke var til stede, men de siste dagene er det derimot kong Carl Gustafs (72) frekke bukser som har stjålet oppmerksomheten. På bildet har alle delikate pastellfarger på seg, men kongens turkise bukser skiller seg kraftig ut.

Til sin lyseblå skjorte har nemlig Carl Gustaf valgt en bukse i sterk kontrast til resten av fargene på bildet. Mange har reagert svært positivt på det spenstige buksevalget.

Ifølge svenske Hänt har det ramlet inn med kommentarer under bildet den siste uken.

- Så kule bukser kongen har! 90-talls vibber, skriver en.

- Elsker alt med dette bildet! Så hyggelig med mer farger på vår kjære konge, skriver en annen.

- Lekkert, kongen, skriver en tredje.

Lite klesmerke

Ifølge Svenske Dam skal buksene være fra designeren Pelle Pettersons merke «Pelle P». Ifølge magasinet skal flere medlemmer av det svenske kongehuset har brukt hans design, men Pelle Petterson var i dette tilfelle ikke klar over at kongen kom til å bruke hans bukser.

- Hahaha, nei, så kult! Det er både tilfredsstillende og hyggelig å høre, sier han til magasinet, og fortsetter:

- Jeg har forstått at også kronprinsesse Victoria og prinsesse Madeleine bruker klær fra oss. Det er veldig hyggelig at det sprer seg, vårt lille klesmerke. Det finnes jo en del kjente personer som har plaggene og synes de er bra og fine klær. Det gleder jeg meg over.

- JEG STREVER: Hennes Kongelige Høyhet prinsesse Madeleine røpet hos «Skavlan» at hun aldri har vent seg til å være i oppmerksomhetens sentrum. - Jeg strever med det, sier svenskeprinsessen. Video: NRK Vis mer Vis mer

Kleskode

I forbindelse med fjorårets bilde latet også mye til at kleskoden var lyseblå. Samtlige medlemmer av storfamilien stilte i blå antrekk, med unntak av prinsesse Madeleine (36) og prinsesse Sofia (33) - de to svigerinnene var begge unntaket med sine beigerosa kjoler.

TV 2s kongehusekspert Kjell Arne Totland sluttet seg til at fargevalget på familiebildet til den svenske kongefamilien var påtakelig.

- Ja, jeg må si at valget av lyseblå klær er påfallende på det nye gruppebildet av familien Bernadotte, sa han til Se og Hør.

Totland la til at bildet er tatt i forbindelse med kronprinsesse Victorias 40-årsdag den 14. juli, og at han den dagen beit seg merke i at både det svenske kongeparet og kronprinsessefamilien var iført lyseblått da de hilste på folket ved Solliden slott.

Totland mente videre at det neppe var tilfeldig at prinsesse Madeleine og prinsesse Sofia hadde valgt bort den babyblå fargen.

LES OGSÅ: Skandale-prinsessen dukket opp i barnedåpen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer