Prins Harry:

Familien holder pusten

Hyret inn advokater før bokbombe.

«SPARE»: Kong Charles og Prins William holder pusten før boken til Prins Harry lanseres. Foto: Martin Meissner/AP

«SPARE»: Kong Charles og Prins William holder pusten før boken til Prins Harry lanseres. Foto: Martin Meissner/AP

Vis mer
Publisert

I fjor kom nyheten om at prins Harry (38) jobbet med et bokprosjekt, nemlig en selvbiografi.

Boken skulle opprinnelig komme i november, men på grunn av dronning Elizabeths dødsfall ble den utsatt.

Nå kan imidlertid BBC melde at boken vil komme 10. januar neste år, og at den vil få tittelen «Spare», som på norsk kan oversettes til «reserven».

Ifølge nettstedet vil boken inneholde hele historien bak beslutningen om å trekke seg tilbake fra de kongelige pliktene og flytte til USA.

Dermed har den britiske kongefamilien hyret inn advokater i beredskap, ifølge Daily Mail.

UTRADISJONELL: Kong Charles III skaper nok en gang overskrifter, denne gangen etter sitt møte med Strobritannias statsminister Liz Truss. Reporter: Christina H. Korneliussen/Dagbladet TV Vis mer

Skadelig omtale

Ansatte ved det britiske kongehuset har avslørt at ingen av medlemmene i kongefamilien har blitt tilbudt å se noe av boken før den blir offentliggjort.

Kongehuset er imidlertid advart om at innholdet i boken er «kritisk for alt og alle».

Prinsen vil blant annet fortelle sin versjon av livet i skyggen av broren, og leserne loves en «rå og urokkelig ærlig» fremstilling.

Harrys slektninger kan dermed bli møtt med skadelige avisoverskrifter, hvis prinsen velger å dele de mest kontroversielle historiene fra det kongelige livet de siste tiårene.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Uroligheter for kongehuset

Prins Harry har tidligere vært svært åpen om sitt vanskelige forhold til familien, spesielt faren kong Charles (73) og broren prins William (40).

Blant annet i et intervju med Oprah Winfrey delte prins Harry og kona hertuginne Meghan (41) åpenhjertig om det turbulente forholdet til familien.

Se og Hørs kongehusekspert Caroline Vagle tror dermed ikke prinsen er mindre ærlig i boka.

- Jeg vet ikke om det dukker opp skandaløse nyheter fra prinsen, men boken vil uansett skape uroligheter for det britiske kongehuset. Det tror jeg er ugunstig for den nye monarken, sier hun og legger til:

- I forbindelse med dronning Elizabeths død framsto jo familien som mer samspilt enn på lenge, men det faktum at boken likevel kommer - sier oss vel at det ikke er full harmoni igjen.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekker oppsikt. Video: CBS Vis mer

Reserven

Tittelen, «Reserven», kan på mange måter ses på som et stikk til frasen om at et monarki trenger «en arving og en reserve». I og med at hans bror, prins William (40), er eldre er han også arvingen.

- Selve tittelen demonstrerer nok et konfronterende angrep på familien som har hatt et ønske om privatliv. Advokater vil utvilsomt være i beredskap på nyåret, sier en kilde til The Mirror.

Buckingham Palace på sin side har uttalt at de ikke vil kommentere bokkunngjøringen.

LES OGSÅ: - En tikkende bombe

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer