Familien bryter tausheten

Etter at den danske prinsen har vært innlagt på sykehus for blodpropp, snakker den kongelige familien ut.

FAMILIEN: Prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix har alle åpenbart vært bekymrede for prins Joachim den siste tiden. Foto: Lars H. Laursen
FAMILIEN: Prins Nikolai, grevinne Alexandra og prins Felix har alle åpenbart vært bekymrede for prins Joachim den siste tiden. Foto: Lars H. Laursen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag ble prins Joachim (51) skrevet ut fra sykehus i Frankrike. Han ble i slutten av juli innlagt for blodpropp på hjernen.

Nå bryter grevinne Alexandra (56) og prins Joachims barn, prinsene Nikolai (20) og Felix (18), tausheten.

- Det hele kom som et stort sjokk for oss, da vi nettopp hadde avsluttet noen fantastisk skjønne feriedager sammen på Chateau de Cayx i forbindelse med prins Felix' fødselsdag, sier grevinnen gjennom sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen til danske Se og Hør.

FEIRET BURSDAG: Prinsesse Marie og ektemannen, prins Joachim, sammen med barna, prins Henrik og prinsesse Athena i 18-årsdagen til prins Nikolai (i midten). Prins Nikolai og prins Felix er barn av prins Joachim og grevinne Alexandra (til høyre). Foto: NTB scanpix
FEIRET BURSDAG: Prinsesse Marie og ektemannen, prins Joachim, sammen med barna, prins Henrik og prinsesse Athena i 18-årsdagen til prins Nikolai (i midten). Prins Nikolai og prins Felix er barn av prins Joachim og grevinne Alexandra (til høyre). Foto: NTB scanpix Vis mer

Ringte sønnene etter operasjonen

Grevinne Alexandra er mor til prins Joachims to sønner Nikolai og Felix. Hun giftet seg i 1995 med den danske prinsen. De skilte seg imidlertid i 2005.

- Mine sønner har heldigvis vært i løpende kontakt med sin far under innleggelsen. Prinsen ringte selv til dem dagen etter operasjonen, hvilket betydde utrolig mye for dem, sier Alexandra.

Prins Joachim giftet seg på nytt i 2008 - med prinsesse Marie (44). Sammen har de barna Henrik (11) og Athena (8).

BLODPROPP: Kongehus-ekspert Caroline Vagle tror danskene nå er bekymret, etter at Prins Joachim fredag kveld ble innlagt på sykehus for blodpropp. Video: Jeanette N. Vik / Dagbladet Vis mer

Prins Felix fylte 22. juli 18 år. Faren ble altså innlagt for blodpropp på hjernen to dager senere.

- Vi er veldig lettet over at Hans Kongelige Høyhet, prins Joachim er utskrevet, sier familien.

Ønsker ro

At prinsen var ute av sykehuset ble kjent tirsdag, gjennom en pressemelding fra det danske kongehuset.

«Det er nå legenes vurdering at prinsens tilstand er forbedret i slik grad at Hans Kongelige Høyhet kan utskrives, og prins Joachim oppholder seg nå på Château de Cayx», sto det i pressemeldingen.

Château de Cayx er et fransk vinslott eid av dronning Margrethe og prins Henrik.

«Det er fortsatt familiens ønske at prinsen får den nødvendige ro til å komme seg helt», sto det videre.

GIKK BORT: Sent på kvelden tirsdag 13. februar 2018 sovnet prins Henrik av Danmark stille inn, 83 år gammel. Både dronning Margrethe og sønnene deres, kronprins Frederik og prins Joachim, var til stede. Prins Henrik var en fargerik prins - se noen av øyeblikkene fra livet hans her! Vis mer

Prinsesse Marie og øvrig kongefamilie har foreløpig ikke gitt noen uttalelser utover pressemeldingene som er sendt ut av slottets kommunikasjonssjef, Lene Balleby. I tirsdagens pressemelding står det imidlertid at både prins Joachim og prinsesse Marie takker sykehuspersonalet for å ha gjort en profesjonell jobb.

Etter intervju

Det var 25. juli prinsen ble lagt inn på universitetssykehuset i Toulouse i Frankrike, hvor han gjennomgikk en operasjon umiddelbart etter.

Det danske kongehuset opplyste da at tilstanden var stabil, men har ellers vært tause rundt helsetilstanden til prinsen.

51-åringen ble innlagt bare timer etter at han ga et intervju til fransk presse, hvor det da ikke var noe som tydet på at han var syk.

Prinseparet hadde som planer å besøke Toulouse med en dag ved Cité de l'Espace. De hadde også planlagt å besøke kunstmuseet Toulouse-Lautrec og katedralen Albi.

Deretter var planen å ta turen til Paris.

Militærutdannelse

Prins Joachim er dronning Margrethes yngste sønn, og ett år yngre enn broren, kronprins Frederik.

I januar i fjor ble det kjent at prinsen tar med seg kona prinsesse Marie og deres to barn til Frankrike, der prins Joachim skal ta en militær utdannelse.

Prinsen er blitt invitert av den franske forsvarsministeren til å gjennomføre den prestisjetunge utdannelsen, og familien har nå bodd i Frankrike i snart ett år.

Prins Joachim har i flere perioder bodd i utlandet, og flyttet til Australia som 17-åring.

LES OGSÅ: Opptur for Meghan i retten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer