- Eva kunne blitt spansk dronning

Ny biografi om spanske dronning Sofia avslører...

KUNNE BLITT DRONNING?: En ny biografi om dronning Sofia av Spania hinter frempå at Eva Sannum kunne blitt spansk dronning. Foto: SCANPIX
KUNNE BLITT DRONNING?: En ny biografi om dronning Sofia av Spania hinter frempå at Eva Sannum kunne blitt spansk dronning. Foto: SCANPIX Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Den flerårige romansen mellom den norske modellen Eva Sannum (33) og kronprins Felipe av Spania var en av de mest omtalte sakene i norsk og spansk presse på begynnelsen av 2000-tallet.

Og da paret dukket opp sammen i kronprins Haakon og Mette-Marits bryllup høsten 2001 skapte de fullt oppstyr og spekulasjoner om mulig forlovelse og bryllup.

Men Sannum skal ifølge rykter ikke ha blitt spesielt godt mottat av Felipes familie. Og da forholdet plutselig tok slutt, spekulerte mediene lenge i om bruddet ble framprovosert av den spanske kongen, som ikke skal ha sett på modellen som en passende spansk dronning.

Men nå kan dette altså se ut til å være feil, skriver Dagbladet.

For i den nye biografien om dronning Sofia, "Dronning Sofia - Dronningen snakker om livet sitt", ser det ut til at den spanske kongefamilien var mer åpne overfor Sannum enn det de har gitt inntrykk av.

Blant annet kommenterer Dronningen Eva og Felipes deltagelse i det norske Kronprinsparets bryllup, og gir sin støtte til paret, tross det spanske folks skepsis.

- Dronningen har alltid akseptert personene barna har valgt. Kongen la nok mer vekt på institusjonen, men ingen av dem ville på noen måte at barna skulle gifte seg av tvang, sier Fernando Alamansa, spansk slottssjef fra 1993 til 2002, i boken.

Også en annen kilde, som ønsker å forholde seg anonym, sier at Dronningens høyeste ønske var at sønnen skulle ha det bra, men at hun også var klar på at det var en fordel om den utvalgte hadde en bakgrunn som passet til oppgaven.

- Det hun virkelig ville var at sønnen skulle være glad. Det var kanskje fordi hun selv giftet seg forelsket, og derfor ønsker at sønnen velger fritt, selv om det innebærer valg av en partner hun ikke foretrekker selv, sier kilden.

Ifølge Carl Erik Grimstad, tidligere soussjef ved Slottet, har den spanske kongefamilien sans for realitetene.

- Det er det eneste jeg kan si om kongen og hans standpunkter. Det var jo spekulasjoner om at dette hadde noe med katolisme å gjøre, og at det hadde noe med kongen og dronningens forhold til en undertøysmodell fra Norge, og at det ble sett på som for sterkt, sier han til Dagbladet.

Har du et kjendistips? Tips oss på [email protected]

LES OGSÅ: - Eva Sannum blir mamma!


Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer