Det spanske kongehuset:

Europas yngste kronprinsesse strålte på nasjonaldagen

Den spanske kongefamilien feiret nasjonaldagen i Madrid.

NASJONALDAG: Kronprinsesse Leonor (t.v.), kong Felipe, dronning Letizia og prinsesse Sofia viste seg for det spanske folket under feiringen av nasjonaldagen. Foto: NTB Scanpix
NASJONALDAG: Kronprinsesse Leonor (t.v.), kong Felipe, dronning Letizia og prinsesse Sofia viste seg for det spanske folket under feiringen av nasjonaldagen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I helgen ble Spanias nasjonaldag feiret på spansk vis. I motsetning til den norske nasjonaldagen er det ingen stor folkefest denne dagen, men det er tradisjon med en militærparade i Madrid, foran kongen.

Kong Felipe (51) var til stede for å se oppvisningen, og med seg hadde han dronning Letizia (47) og sine to døtre Sofia (12) og Leonor (13).

Sistnevnte er kjent for å være Europas yngste kronprinsesse, dette av den enkle grunn at hennes far tok over tronen tidlig, da Felipes far, skandaleombruste kong Juan Carlos (81), abdiserte brått tilbake i 2014.

Matchet med dronningen

Se og Hørs kongehusekspert, Anders Johan Stavseng, påpeker betydningen av den unge kronprinsessens tilstedeværelse under helgens parade.

- På samme måte som Ingrid Alexandra oftere og oftere opptrer i kongelige sammenhenger blir også kronprinsesse Leonor forberedt på pliktene som en dag venter henne. Både Leonor og lillesøster Sofia var tradisjonen tro med på nasjonaldagsfeiringen i Madrid, slik de norske kongebarna er å se både på slottsbalkongen og på Skaugum 17. mai, sier han.

Lørdag var den spanske kongefamilien ikledd pene antrekk i anledning paraden, og fargevalgene var neppe tilfeldig. Kronprinsesse Leonor hadde nemlig kledd seg i en formell og vakker rosa kjole, i likhet med dronningen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer