Kronprinsesse Victoria:

- Etterlengtet og hjertelig gjensyn

I helgen var det duket for kronprinsesse Victorias navnedag, og familien overrasket i lik bekledning.

NAVNEDAG: Den blide familien smilte til og hilste på de som hadde tatt turen til slottet for å feire kronprinsessen. Foto: Shutterstock / NTB
NAVNEDAG: Den blide familien smilte til og hilste på de som hadde tatt turen til slottet for å feire kronprinsessen. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

På lørdag var det igjen duket for den årlige feiringen av kronprinsesse Victorias (44) navnedag. Det har vært en tradisjon helt siden 1993 å markere tronarvingen på hennes navnedag.

12. mars hvert år åpnes derfor dørene til Stockholm-slottets indre borggård for publikum.

I år overrasket kronprinsesse Victoria og ektemannen, prins Daniel (48), da de matchet med et helgrått antrekk. Et antrekk også barna, prinsesse Estelle (10) og prins Oscar (6), matchet.

Expressen er blant mediene som omtaler saken.

KJEDELIG: Det er ikke alltid like lett å holde 100% fokus under lange forsamlinger. Det fikk den svenske kongefamilien føle på her. Video: Expressen TV Vis mer

Grå fra topp til tå

Til og med hanskene til Victoria og Estelle var like, så her var ingenting overlatt til tilfeldighetene.

- Dette må vel kunne kalles full match. Kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle kler seg ofte i klær som matcher, og det er sjeldent at noe overlates til tilfeldighetene i så måte, sier Se og Hør kongehusekspert Caroline Vagle.

Denne gangen var imidlertid hele familien kledd i grått fra topp til tå.

- Er det lov å si at det var litt i kjedeligste laget, mon tro? Spør Vagle, og legger til at den smørblide familien heldigvis overstrålte de litt anonyme klærne.

Familien kom smilende ut på slottsplassen og vinket ivrig til fotografene og alle som hadde tatt turen for å gratulere tronarvingen.

Kunne ikke ta imot gaver

Den gamle tradisjonen om å feire kronprinsessens navnedag har de siste årene vært begrenset på grunn av coronapandemien.

I fjor måtte hele arrangementet avlyses da hedersgjesten og prins Daniel begge var smittet av coronaviruset.

ENDELIG FEIRING: I fjor ble det ingen feiring som følge av coronasmitte hos hedersgjesten. Foto: Shutterstock / NTB
ENDELIG FEIRING: I fjor ble det ingen feiring som følge av coronasmitte hos hedersgjesten. Foto: Shutterstock / NTB Vis mer

I år kunne kronprinsessen imidlertid gjenoppta feiringen på nokså normalt vis.

- Jeg tipper både de kongelige og folket syns det var et etterlengtet og hjertelig gjensyn når de egentlig kunne møtes igjen i år. Kronprinsessen fikk riktig nok ikke ta imot gaver i år heller på grunn av coronapandemien.

Som underholdning på slottsplassen var blant annet en hyllestkonsert med Forsvarets musikk-korps.

Stjal showet

Under feiringen av Victorias navnedag tilbake i 2019 hjalp den lille prinsessen på da syv år mamma med å ta imot både gaver og blomster.

Hun stjal all oppmerksomheten da hun svarte pressen på et par spørsmål, blant annet om hvordan det føltes å feire moren.

SJARMERTE: Prinsesse Estelle var sjarmerende da hun svarte på spørsmål om moren. Foto: NTB
SJARMERTE: Prinsesse Estelle var sjarmerende da hun svarte på spørsmål om moren. Foto: NTB Vis mer

- Det føles bra, svarte hun, ifølge Svensk Damtidning.

Det hører sjeldenheten til at så unge medlemmer av kongefamiliene uttaler seg til pressen, men da Estelle valgte å gjøre det på Victorias store dag var det mange som ble sjarmert.

LES OGSÅ: Kronprinsesse Victoria og prins Daniel: Ti år skiller disse bildene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer