Hertuginne Meghan:

Etter skandalen: - Skal være «begravet»

Rapport skal være som sunket i jorden.

ANKLAGER: I fjor ble hertuginne Meghan anklaget for å mobbe ansatte ved Hoffet. Så ble det stille. Foto: Splash News / NTB
ANKLAGER: I fjor ble hertuginne Meghan anklaget for å mobbe ansatte ved Hoffet. Så ble det stille. Foto: Splash News / NTB Vis mer
Publisert

Det var få som ikke fikk med seg tumultene rundt det britiske kongehuset i fjor. På få måneder ble kongehuset omtalt tusenvis av ganger, blant annet etter at hertuginne Meghan (40) og prins Harry (37) stilte i et kontroversielt Oprah-intervju - som ble en snakkis verden over.

Kort tid før intervjuet ble publisert, gikk det også rykter om at hertuginnen skal ha mobbet flere ansatte under tiden hun bodde på Kensington Palace, meldte The Times den gang.

Mobbeanklagene ble tilsynelatende tatt på dypeste alvor.

«Vi er åpenbart bekymret over anklagene i The Times fra tidligere ansatte om hertugen og hertuginnen av Sussex», het det i en uttalelse fra Buckingham Palace, ifølge Independent.

ÅPNER OPP: Hertuginne Meghan åpner seg om hvordan det har vært å få barn og gifte seg i offentlighetens søkelys. Video: ITV. Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

Måneder senere sluttet også prins William (39) og hertuginne Kates (40) kommunikasjonsrådviger, Jason Knauf - en av de ansatte som beskyldte hertuginne Meghan for mobbing. Om anklagene var grunnen til at han sluttet, har aldri blitt offentlig kjent.

I tiden etter har det vært stille rundt den påståtte mobbingen. Nå melder imidlertid The Times at en rapport om skandalen skal ha blitt «begravet».

«Angrep på Meghans karakter»

De skriver nemlig at funnene i mobberapporten, som skal ha vært utført av et uavhengig advokatfirma, ifølge CNN, ennå ikke har blitt offentliggjort.

Rapporten skal i tillegg vært finansiert av dronning Elizabeth (96) selv. Det har fyrt oppunder spekulasjonene om at rapporten har blitt «begravet» av Buckingham Palace.

KLEINT: Det gikk ikke helt etter planen da Meghan Markle skulle overrekke et trofé til prins Harry og hans lagkamerater. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer

Grunnen skal være at kongehuset ikke vil bidra til ytterligere rifter mellom Harry og Meghan og resten av kongefamilien.

Beslutningen skal imidlertid ha fått flere av dem som bidro til rapporten til å reagere, ettersom de ønsket at sluttresultatet skulle offentliggjøres, skriver avisen.

Avisen skriver videre at etterforskningen skal ha bidratt til institusjonelle forbedringer av monarkiets retningslinjer og prosedyrer, men at offentligheten ikke vil få vite hvilke beslutninger som er tatt.

Rapporten siterer blant annet en talsperson for Meghan, som skal benekte alle påstander om mobbing. I tillegg skal talspersonen ha lagt til at hertuginnen var «trist over dette angrepet på karakteren hennes, spesielt som en som har vært offer for mobbing selv».

PRINS HARRY: Prins Harry prater med Oprah i en serie med Apple. Vis mer

- Vi er skuffet

Ifølge The Times har ansatte ved Hoffet hevdet at hertuginne Meghan har stått bak mobbing av flere ansatte på Kensington Palace da hun og prinsen bodde der. Hun skal også ha gjort at enkelte tok til tårene.

40-åringen selv dementerte anklagene kraftig, og gjennom en talsperson uttalte hertuginnen at det var snakk om «en velplanlagt svertekampanje basert på villedende og skadelig feilinformasjon».

- Vi er skuffet over å se at denne ærekrenkende skildringen av hertuginnen av Sussex blir gitt spalteplass av et medie, sa talspersonen videre.

FORTVILET: Oprah Winfreys intervju av Meghan Markle og Prins Harry vekket stor oppsikt. Video: CBS Vis mer

Den gang uttalte Buckingham Palace at HR-teamet ville undersøke innholdet i artikkelen, og at medlemmer av personalet ville bli inkludert i samtaler.

«Det kongelige hoff har hatt retningslinjer i flere år, og gjør ikke eller vil ikke tolerere mobbing eller trakassering på arbeidsplassen».

Verken Buckingham Palace eller Kensington Palace har foreløpig uttalt seg om The Times-artikkelen.

LES OGSÅ: - Leker med dronningens følelser

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer