Den britiske kongefamilien:

Etter skandalen: Nå «svarer» kongehuset

Har tilsynelatende gitt seg selv munnkurv.

TAUS: Prins William og resten av de arbeidende kongelige har holdt seg tause i flere måneder. Nå har vi imidlertid fått et drypp. Foto: Alan Davidson / REX / NTB
TAUS: Prins William og resten av de arbeidende kongelige har holdt seg tause i flere måneder. Nå har vi imidlertid fått et drypp. Foto: Alan Davidson / REX / NTB Vis mer
Publisert

De seneste månedene har det stormet kraftig rundt prins Harry (38) og hans kone, hertuginne Meghan (41).

Det hele har kulminert i en utleverende bok, «Spare», hvor han går langt i å beskylde familiemedlemmer for diverse ulumskheter.

Boken rulles ut i butikkhyllene over hele verden i disse dager, og i den anledning har han stilt opp i flere oppsiktsvekkende intervjuer, både for britiske og amerikanske medier. Blant disse er TV-programmet «Good Morning America».

Hittil har resten av den britiske kongefamilien vært tause om detaljene fra Harrys virkelighet. Nå ser det imidlertid ut til at de har «svart», ifølge danske B.T.

MYE: Se og hørs kongehusekspert, Caroline Vagle, mener prins Harry deler for mye i boka "Spare". Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

«Svarer»

I den allerede mye omtalte boken har 38-åringen blant annet anklaget familiemedlemmer, spesielt broren prins William (40), for vold.

I anledning «Good Morning America», hvor han nok en gang går i dybden på hvordan det er å være «en utenforstående» i familien, har produksjonen bak intervjuet forsøkt å nå både Kensington Palace og Buckingham Palace for en kommentar til uttalelsene hans.

Mandag kom intervjuet. Samme dag mottok den amerikanske TV-stasjonen ABC en forespørsel fra advokatfirmaet som representerer det britiske kongehuset. Det skriver ABC News.

Advokatfirmaet skriver blant annet at Buckingham Palace «trenger å vurdere nøyaktig hva som er sagt i interjuet, og konteksten det vises i». Videre ber de om at «de umiddelbart blir gitt en kopi av hele intervjuet».

BOKBOMBE: Prins Harry har gitt ut en rykende fersk bok - som allerede har skapt massiv oppmerksomhet. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB
BOKBOMBE: Prins Harry har gitt ut en rykende fersk bok - som allerede har skapt massiv oppmerksomhet. Foto: Angela Weiss / AFP / NTB Vis mer

ABC News skriver at kanalen ikke har for vane å gjøre slikt, på grunn av retningslinjene de som nyhetsmedie følger.

Det er det første offentligheten har hørt fra kongehuset og deres representanter siden prinsen og hans kone kom med anklager mot de resterende medlemmene av familien, samt intutisjonen.

AVSLØRINGER: Prins Harry slipper sin selvbiografi «Spare». Der kommer det flere avsløringer. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

- Kan tilgi det

ABC har også forsøkt å komme i kontakt med Kensington Palace, hvor prins William og hertuginne Kate (40) har kontor. De har ikke ønsket å kommentere intervjuet.

Det er ennå ikke kjent om advokatfirmaets forespørsel betyr at kongefamilien forbereder en uttalelse, ifølge danske B.T.

I boken anklager prinsen også dronning Camilla for å ha lekket historier og private detaljer om familien til pressen.

- Jeg kan tilgi det, men det må stoppe, sier prinsen i «Good Morning America»-intervjuet.

LES OGSÅ:- Pengesluk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer