Sofie Louise Johansson:

Etter sjokkbryllupet: Slik er hennes nye liv

Sofie Louise Johansson skapte mange overskrifter i fjor da det ble kjent at hun skulle gifte seg med en malaysisk kronprins.

BRYLLUPSDAG: Kronprinsen av Kelantan og Sofie Louise Johansson giftet seg i april i fjor. Nå åpner sistnevnte opp om sitt nye liv. Foto: Kelantan Palace
BRYLLUPSDAG: Kronprinsen av Kelantan og Sofie Louise Johansson giftet seg i april i fjor. Nå åpner sistnevnte opp om sitt nye liv. Foto: Kelantan Palace Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I april i fjor skapte svenske Sofie Louise Johansson (33) overskrifter over hele verden da det ble kjent at hun skulle gifte seg med kronprinsen av Kelantan, Tengku Muhammad Faiz Petra (46).

Tengku Muhammad Faiz Petra er bror til Sultan Muhammad V, som var konge i Malaysia fram til januar i fjor, da han valgte å abdisere etter bare to år på tronen.

I forkant av det kongelige bryllupet var det lite informasjon om den svenske bruden, og mens de første sakene om henne var heller mangelfulle, dukket det stadig opp mer informasjon.

- Et vakkert år

Det siste året har man imidlertid kunnet følge henne tett i sosiale medier, hvor Johansson deler flittig fra sitt nye, forholdsvis uvanlige liv som en del av den malaysiske kongefamilien.

Hun går under navnet «ljo_» på Instagram og har i overkant av 95 000 følgere.

«Et vakkert år har gått siden vi giftet oss. Jeg føler meg heldig og stolt over å få stå ved siden av deg som din kone», skrev Johansson på Instagram tidligere denne måneden, i anledning parets første bryllupsdag.

«Jeg takker allah hver dag for at jeg har en så kjærlig og respektfull ektemann. Jeg vil også takke familie, venner og den svenske ambassadøren som kom den lange veien på vår spesielle dag», fortsatte hun.

Til teksten om ekteskapet har 33-åringen også delt en rekke bilder fra bryllupet, noe hun har fått mye skryt for i kommentarfeltet.

Møttes i England

Ifølge Expressen fant bryllupet sted på Istana Balai Besar, som er et overdådig palass i Kota Bharu, Malaysia. Johansson var iført en fotsid, hvit brudekjole med høy hals og lange ermer. Kjolen var brodert med gulltråd, og på hodet hadde 33-åringen en glitrende tiara og et langt slør.

Kronprinsen var for anledningen iført et tradisjonelt malaysisk antrekk.

46-åringen og Johansson skal ha møtt hverandre da kronprinsen studerte i utlandet. Han har en doktorgrad i historie og skal ha studert både i England og Italia, mens Johansson tidligere har blitt beskrevet som «et hvilket som helst annet menneske».

Expressen skrev i fjor at hun er oppvokst i traktene rundt Linköping, og at hun på videregående gikk den såkalte «barne- og fritidsprogram»-linja. Der spesialiserer man seg på blant annet sosialarbeid med barn og ungdom.

Etter endt skolegang vendte hun nesa mot Storbritannia, der hun i England jobbet som au pair en stund. Det er ikke kjent hvor lenge hun jobbet i utlandet, men det skal altså ha vært der hun først møtte kronprinsen.

LES OGSÅ: Brudd for kjendisdatteren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer