Prins Harry:

Etter kritikken:
- Ingen er perfekte

Den britiske prinsen lanserer et nytt miljøvennlig prosjekt ved navn Travalyst.

FLYKRITIKK: Forrige måned stormet det rundt prins Harry og hertuginne Meghan etter at det kom frem at de hadde benyttet seg av privatfly flere ganger i sommer. Nå tar førstnevnte grep ved å lansere et nytt miljøvennlig prosjekt ved navn Travalyst. Foto: NTB Scanpix
FLYKRITIKK: Forrige måned stormet det rundt prins Harry og hertuginne Meghan etter at det kom frem at de hadde benyttet seg av privatfly flere ganger i sommer. Nå tar førstnevnte grep ved å lansere et nytt miljøvennlig prosjekt ved navn Travalyst. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

I slutten av august stormet det rundt prins Harry (34) og hertuginne Meghan (38) etter at det kom frem at de hadde benyttet seg av privatfly ved flere anledninger i sommer.

Reaksjonene var mange ettersom hertugparet opptil flere ganger har snakket om de mange miljøutfordringene verden står overfor, og ble av flere oppfattet som dobbeltmoralske.

Etter en sommer med store overskrifter om de mange privatflyturene deres, har prins Harry nå bestemt seg for å ta grep ved å lansere et globalt initiativ for å oppmuntre andre til å reise mer miljøvennlig. Det skriver flere internasjonale medier, deriblant Sky News.

I EKSTASE: Flere tusen unge mennesker tok fullstendig av da prins Harry hadde en overraskelse på lur. Prinsen talte under det veldedige arrangementet WE DAY. Video: WE.org. Foto: Reuters Vis mer

Bærekraftig reise

Den britiske prinsen har reist til Amsterdam for å lansere initativet,Travalyst, som han har jobbet med de siste tre årene. Prosjektet støttes av noen av de største navnene i reiselivsbransjen, ifølge nettstedet. Prosjektet skal fremme bærekraftige reiseløsninger ved å støtte lokalsamfunn, beskytte dyreliv, samt takle klimaendringer og hindre overturisme.

Andre organisasjoner som Booking.com, Ctrip, Skyscanner, Tripadvisor og Visa har også tatt del i initiativet som skal være det første av sitt slag.

Ifølge The Sun benyttet 34-åringen anledningen til å holde en tale hvor han snakket om det nye prosjektet under besøket i Amsterdam.

- Vi kan alle gjøre det bedre. Selv om ingen er perfekte har vi alle et ansvar for vår individuelle innflytelse. Spørsmålet er hva vi gjør for å balansere det, uttalte prins Harry i A`DAM Tower i Amsterdam tirsdag.

NYTT PROSJEKT: Prins Harry hadde tatt turen til Amsterdam for å snakke om det nye prosjektet sitt, Travalyst. Foto: NTB Scanpix
NYTT PROSJEKT: Prins Harry hadde tatt turen til Amsterdam for å snakke om det nye prosjektet sitt, Travalyst. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Får kritikk på Twitter

- Jeg er ikke en turist eller businessekspert. Noen ganger føles omfanget av den globale klimakrisen overveldende og det kan føles ut som at individuelle handlinger ikke utgjør en forskjell. Jeg har selv følt det, men jeg har lært at vi ikke kan avfeie ideen om å prøve å gjøre noe, bare fordi vi ikke kan gjøre alt, fortsatte ham.

Etter lanseringen av prinsens nye samarbeid tok flere til Twitter for å uttrykke sine meninger, deriblant tv-profilen Piers Morgan (54).

- Prins Harry snakker om miljøet igjen. Han kan gjøre dette, eller være en kjendis med privatfly. Ikke begge deler, skrev Morgan i Twitter-innlegget.

Kort tid senere fyrte Morgan oppunder med nok et twitter-innlegg om prins Harry.

- Hva gjør han for å redde planeten annet enn å snakke om én ting og gjøre det helt motsatte, spør Morgan.

Forsvarte hertugparet

Da flykritikken sto på som verst kom det fram av en rekke britiske aviser, deriblant The Sun, at Meghan og Harry hadde tatt privatfly opptil elleve ganger i løpet av sommeren. Dette skal inkludere en privat ferietur til den franske rivieraen, der de har feriert med sønnen Archie (tre mnd.).

Til tross for at kritikerne var mange var det likevel et kjent ansikt som valgte å stå opp for hertugparet. Sangstjernen Elton John (72) bestemte seg nemlig for å slå et slag for prins Harry og hertuginne Meghan ved å forsvare demTwitter.

FERIERTE HOS SANGSTJERNEN: Hertugparet reise på en privat ferie i Nice hvor de bodde i Elton John og ektemannen sitt hus. Foto: NTB Scanpix
FERIERTE HOS SANGSTJERNEN: Hertugparet reise på en privat ferie i Nice hvor de bodde i Elton John og ektemannen sitt hus. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Johns utsagn kom bare kort tid etter at hertugparet hadde vært på en privat ferie i Nice, der de bodde i Elton John og ektemannen David Furnish (56) sitt hus. Kritikken reagerte 72-åringen sterkt på og omtalte den som «ondsinnet», og at det var ham og ektemannen som tilbød hertugparet å låne privatflyet deres.

LES OGSÅ: Kongehusekspert slakter hertuginnens luksusvaner

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer