Kong Willem-Alexander:

Etter dødstragedien: Hyller prinsessen

Kongen mistet lillebror, prins Johan Friso.

HYLLER SVIGERINNEN: Kong Willem-Alexander gir bort kongelig orden til prinsesse Mabel. Her avbildet med kona, dronning Maxima. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB
HYLLER SVIGERINNEN: Kong Willem-Alexander gir bort kongelig orden til prinsesse Mabel. Her avbildet med kona, dronning Maxima. Foto: Robin Utrecht / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert

I år er det ti år siden den tragiske ulykken som har preget den nederlandske kongefamilien hardt. Den gang mistet Dronning Beatrix (84) sin sønn, prinsesse Mabel (53) sin ektemann, og to små barn mistet sin far.

Den 17. februar 2012 befant prins Johan Friso og prins Constantijn (52), som er brødre til den gang prins Willem-Alexander (55), seg på skiferie i Lech i Østerrike.

Kort tid senere mottok det nederlandske kongehuset sjokknyheten om at deres egen prins Johan Friso var tatt av et snøskred. I over halvannet år lå han i koma, før han 12. august 2013 gikk bort, 44 år gammel.

Dronning Beatrix abdiserte under prins Johan Frisos sykdomsforløp. Hun fikk da tittelen prinsesse, mens prins Willem-Alexander ble konge.

DØDSULYKKE: Prinsesse Mabel og prins Johan Friso giftet seg i 2004. I 2012 var han i en ulykke, og mistet livet. Foto: Jens Hartmann/REX/NTB
DØDSULYKKE: Prinsesse Mabel og prins Johan Friso giftet seg i 2004. I 2012 var han i en ulykke, og mistet livet. Foto: Jens Hartmann/REX/NTB Vis mer

Nå hyller den nåværende kongen den avdøde brorens kone, ifølge Billed Bladet.

Dødsbeskjeden etterlot naturligvis kongefamilien i stor sorg, spesielt for prinsesse Mabel og parets to døtre, Luana og Zaria, som den gang var seks og fem år gamle.

ULYKKER: Joe Bidens liv har vært preget av tragiske tap i familien og profesjonell suksess. Laget av Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

I dag har prinsesse Mabel fremdeles et svært godt og nært forhold til den avdøde ektemannens familie, og for bare noen dager siden ble det kjent at enka har blitt tildelt en helt spesiell kongelig orden.

På den nederlandske kongehus' nettsidet står det nemlig at kong Willem-Alexander har tildelt prinsesse Mabel Oranje-husordenen.

Ordenen ble innstiftet i 1905, og blir som regel gitt ut som belønning for fortjenester av kongen og den kongelige familien.

Prinsessen for ordenen for sine mange tjenester til kongehuset, opplyses det.

LES OGSÅ: Kongelig tragedie: - Helt knust

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer