Ett skritt nærmere tronen

Dronning Elizabeth gjør historiske endringer ved Buckingham Palace.

LÆREGUTT: Dronning Elizabeth sørger for at sønnen, prins Charels, skal være godt forberedt når han en dag skal overta tronen.
 Foto: All Over Press
LÆREGUTT: Dronning Elizabeth sørger for at sønnen, prins Charels, skal være godt forberedt når han en dag skal overta tronen. Foto: All Over Press Vis mer

SEOGHØR.NO: Prins Charles overtar flere og flere oppgaver fra sin snart 88 år gamle mor, dronning Elizabeth. Og nå har hoffet også besluttet å slå sammen deres to pressekontor.

Dette berskrives av engelsk presse som det første forsiktige skrittet mot et tronskifte. Det er første gang de kongeliges PR-ansvarlige vil arbeide fra samme kontor, og det vil gi prinsen betydelig mer makt enn han har nå, skriver den anerkjente avisen Daily Mail skriver dessuten at det har kommet en overraskende innrømmelse fra Buckingham Palace på at de er i gang med forberedelser til en overgang. I forbindelse med utdelingen av en riddergrad til dronningens private sekretær Christopher Geidt i begynnelsen av januar, sto det nemlig i et notis at Geidt har en nøkkelrolle i «forberedelsen til overgangen til tronskifte».

Dette betegnes som overraskende fordi det aldri har vært på tale å abdisere for dronningen! Akkurat som i Norge er nemlig det ingen tradisjon for at de kongelige «pensjonerer» seg. Dronningen har derimot flere ganger understreket at rollen som regent varer livet ut!


 Les også: Babyjubel i kongefamilien