Prins Harry og kong Charles:

- Et vendepunkt

Skal ha hatt en lang, fin samtale over telefon.

BETENT: Er forholdet mellom far og sønn på bedringens vei? Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment / Pa Photos / NTB
BETENT: Er forholdet mellom far og sønn på bedringens vei? Foto: Doug Peters / EMPICS Entertainment / Pa Photos / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag forrige uke fylte britenes kong Charles hele 75 år. Den store dagen ble selvsagt markert, og kongen ble gratulert av blant andre sønnen prins William (41) og svigerdatteren prinsesse Kate (41).

Det var likevel knyttet stor spenning til hvorvidt yngstesønnen prins Harry (39) og kona hertuginne Meghan (42) ville gratulere ham.

For det er en kjent sak at forholdet mellom far og sønn og resten av familien har vært svært turbulent de siste årene.

Nå skriver The Telegraph at Charles og Harry hadde en lang og fin samtale på den store dagen. Den britiske avisen skriver at samtalen var et vendepunkt i forholdet deres.

Verdens øyne var nok en gang rettet mot Storbritannia og store kongelige øyeblikk da kong Charles ble kronet 6. mai. Sky News analyserte hva som ble sagt under den store dagen. Video: AP. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet. Vis mer

Etter å knapt ha vært på talefot i lang tid var det merkbart en annen tone blant de to under samtalen, står det videre. Charles og Harry skal til og med ha avtalt å prates igjen denne uken.

The Telegraph skriver også at kongen skal ha pratet med Meghan på telefonen, samt at 75-åringen skal ha fått en video av at parets barn, Archie (4) og Lilibeth (2), sang bursdagssangen for ham.

Det kan derfor se ut til at de begge er klare for å begrave stridsøksen, og at de vil få fikset forholdet. Siden Harry og Meghan trakk seg fra sine kongelige plikter i 2020, har det stormet rundt den britiske kongefamilien.

Paret har ved flere anledninger kommet med sterke påstander om familien og dens medlemmer.

Prins Harry og Meghan overrasket på basketkamp i Los Angeles. Video Tiktok / Rød Løper Vis mer

Harry har likevel vært tydelig på at han har som ønske å fikse forholdet til faren. Han har i intervjuer blant annet uttalt at han «alltid vil elske ham».

Når det er sagt, skrev han i bokbomben «Spare» at han ønsket seg en beklagelse fra familien før han kunne gå videre, og insisterte på at ballen er på deres halvdel.

LES OGSÅ: Ble omtalt som «hertuginne gris»

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer