Den danske kongefamilien:

- Et stort tomrom i familien

Er i sorg.

TRIST NYHET: Grevinne Alexandra sin mor, og grev Nikolai og grev Felix sin mormor, er død. Foto: Olafur Steinar Gestsson/NTB
TRIST NYHET: Grevinne Alexandra sin mor, og grev Nikolai og grev Felix sin mormor, er død. Foto: Olafur Steinar Gestsson/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Grevinne Alexandra (58) sin mor og grev Nikolai (23) og grev Felix (20) sin mormor, Christa Manley, er død. Familien er i dyp sorg.

- Mormor betydde uendelig mye for oss. Hun har vært en viktig del av oppveksten vår. Det er et stort tap for min bror og meg, forteller grev Nikolai til Billed-Bladet gjennom grevinne Alexandra sin presserådgiver, Helle von Wildenrath Løvgreen.

Grevinnen bekrefter overfor Billed-Bladet at hennes mor sovnet stille inn den 5. januar, i en alder av 89 år.

- Et stort tomrom

Christa Manley bodde i Østerrike, og ettelater seg tre døtre. De tre døtrene Alexandra, Marina og Nicola var alle samlet hos sin mor da hun tok sitt siste åndedrag.

SAMLET: Grev Felix, grev Nikolai og grevinne Alexandra samlet med mor og mormor Christa Manley på rød løper i København i 2018. Foto: Lars Møller
SAMLET: Grev Felix, grev Nikolai og grevinne Alexandra samlet med mor og mormor Christa Manley på rød løper i København i 2018. Foto: Lars Møller Vis mer

- Jeg er veldig glad for at mine søstre og jeg klarte å samles, på tross av at vi bor i forskjellige deler av verden, sier Alexandra til danske B.T., og legger til:

- Min mor elsket familie, venner og reising. Hun hadde en stor appetitt på livet, som har gitt stor innflytelse på resten av familien. Hennes død vil derfor etterlate et stort tomrom i familien.

AVBILDET SAMMEN: Her kjører prinsesse Ingrid Alexandra og kjæresten Magnus inn til Skaugum sammen. Bilder: Andreas Fadum. Reporter: Caroline Vagle. Video: NRK. Klipp: Celina Morken. Se flere bilder her: https://www.seher.no/kongelig/tatt-pa-fersken-med-magnus/77008540 Vis mer

Julebesøk

I desember var grevinnen på julebesøk hos sin mor for å passe på henne, men måtte dra tilbake igjen i januar da moren ble dårligere.

Alexandra var nylig en helg i Wien for å være med på å planlegge gravferdsseremonien. Presserådgiver opplyser til B.T. at Manley skal bisettes ved siden av sin mann, Richard Manley, som gikk bort for 13 år siden.

Fra prins til greve

Grev Nikolai og grev Felix har vært mye omtalt i media i det siste etter dronning Margrethe valgte å strippe barnebarna for sine titler.

Da klokken slo midnatt og året ble 2023, ble derfor prins Nikolai, prins Felix, prins Henrik og prinsesse Athena historie. Nå er de grever og grevinner.

ARVEREKKE: Leah Isadora Behn er aktuell i «Powerwomen» hvor hun snakker åpent om sitt forhold til den kongelige arverekken. Video: Viaplay/Rød Løper Vis mer

Beslutningen skal skyldes at dronningen ønsket å gi barnebarna friheten til å ta egne beslutninger i livet - som ikke styres av kongelige forpliktelser.

Den tidligere prins Nikolai legger ikke skjul på at han ikke er begeistret for endringen som nå har trådt i kraft. Tidligere har han uttalt at det er en underlig følelse og opplevelse som han helst skulle vært foruten.

- Nå er det som det er. Jeg vil være stolt over de siste årene jeg fikk være prins av Danmark resten av livet mitt.

LES OGSÅ: Får ikke solgt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer